Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    okolice Bydgoszcz

Domyślnie "Magic arm" gwint do głowicy

Drodzy forumowicze

Zbudowałem coś w stylu "magic arm" mniej więcej takie coś: http://cokupic.pl/dodaj_opinie/produ...784040d7c20a34 problem jest następujący do mojego ramienia chcę przykręcić głowice od velbona sherpa 600R i ona ma gwint 1/4'' i potrzebuje takowej narzynki (by wykonać śrubę), a ze zdobycie tego okazało się iż jest spory problem. Wczoraj byłem w sklepie i okazało się że są dwa typy gwintów - brytyjski (whithwortha) i amerykański które różnią się tylko i wyłącznie kątem nacinania gwintu (55 i 60 stopni). Nie potrafili mi sklepie jednoznacznie powiedzieć jaki to jest gwint (miałem ze sobą środkową kolumnę), a mało tego narzynka jedynie na zamówienie i to wyłącznie brytyjska ale skłaniali się ku amerykańskiej.

I tu pytanie czy ktoś jest w stanie powiedzieć mi jaką potrzebuje dokładnie narzynkę i najlepiej gdzie ja kupić lub jak ktoś ma 2 śruby 1/4"??
    NIKON D70s+kit

Domyślnie

A nie prościej zlecić to jakiemuś tokarzowi do zrobienia ?
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Oszczędny w słowach
    Miasto
    okolice Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valdek_Tychy Zobacz posta
    A nie prościej zlecić to jakiemuś tokarzowi do zrobienia ?
    sądziłem ze zdobycie narzynki będzie łatwiejsze, ale wygląda na to że będę musiał uśmiechnąć się do jakiegoś tokarza
    NIKON D70s+kit

Domyślnie

Pracuje w sklepie z narzedziami i kupic takie cos w polsce raczej trudno. To jest narzynka 1/4 20/1 czyli 1/4 cala i 20 zwojów na cal. Mysle ze tokarz szybciej to zrobi i taniej niz jak kys miał taka zakupic...
    никон

Oszczędny w słowach
    Miasto
    okolice Bydgoszcz

Domyślnie

Sadzicie ze taka narzynka będzie dobra: http://allegro.pl/item473379551_narz...firmy_fwp.html???
    NIKON D70s+kit

Uprawnienia umieszczania postów