Witam,
Nie znalazłem za wiele na temat tego obiektywu, więc zakładam nowy temat. Obiektyw wydaje się dosyć niezłą okazją, ma całkiem dobre światło i przystępną cenę (używany za ok. 400zł, tyle średnio wołali za niego ostatnim razem na giełdzie w stodole). Moje pytanie: czy to szkło jest tego warte? Ten obiektyw służyłby mi jako szeroki standard i w duecie z N50f/1.8 zabierałbym go wszędzie tam, gdzie liczy się ilość miejsca w torbie oraz konieczność nie zwracania na siebie uwagi długą lufą. Mam również N35-70 f/2.8, jestem z niego zadowolony (plastyka, bokeh, kolory) poza słabą pracą pod słońce, rozważam zastąpienie tego zooma 2 ww. stałkami. Jak N28 sprawuje się pod słońce? Jak jest z ostrością na pełnej dziurze, prędkością oraz celnością AF? Prosiłbym o przedstawienie waszego punktu widzenia w tej sprawie, w szczególności osoby, które używają (bądź kiedyś używały) N28 AF. Wszystkie opinie będą dla mnie cenne. Obiektyw używałbym na DX, przesiadka na FX w najbliższym czasie nie jest przewidywana.
Pozdrawiam,
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami