Szukaj
No i nawet konwersja nie uratowała tych fot.
Dlaczego nie podniosłeś ISO? Widzę niskie, można było skrócić czasy.
nie obiektyw jest problemem tych zdjęć, a światło, ale ja się nie znam ;P
sorki, ale foty zupełnie się nie bronią.
na 2 modelka wygląda na 'śmierć'.
światło, wykonanie i obróbka - ogólnie słabo
D700, N35/1.8, N50/1.8, S24-70/2.8, N85/1.8, T70-200/2.8, SB900
ale modelki fajne![]()
Te foty się nie bronią nie brakiem światła czy ostrości, kompozycji i reszty pierdół - a totalnym brakiem koncepcji. I tyle... Szkoda.
"The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen
brakuje miarki i byłaby kronika policyjna, modelki bardzo ładne, może next time inne kadry, na pewno będzie ciekawie.
...oj Panowie, to są modelki uchwycone podczas swojej pracy na wybiegu. sa przepieknie wyzute z siebie. zachwytnie. zgoda, że obróbka może mało udana, ale na moim komputerze wygląda, to czysto i jasno, więc nie rozumiem skad te kryminalne skojarzenia. zdjęcia sa kropowane do portretu. te panie są w ruchu. przeciez to przepiekne, ze te Kobiety potrafią zamrozić siebie. być niejako obok. schować siebie. oczywiście nie bedę się upieral że to portrety roku, ale piszecie chyba zbyt surowonie miałem najmniejszego wpływu na ich ukomponowanie. wszędzie cholerny dym i fruwający autofokus... zmienne swiatła i oglądacze wokoło, a jednak udało mi się uchwycić moment kiedy dokadnie spoglądają w mój obiektyw. mi się podobają, inaczej bym ich tu nie wstawiał, ale zgoda, że może obróbką zgubiłem coś po drodze...
dziekuje za komentarze.
ps. zachęcam więc chętnych do poprawienia tych fotek. chętnie podpatrzę efekty
pozdrawiam.
zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
SB900 frotto cokin lowepro epson L800
Daj NEFy.
Może zdjęcia wyglądałyby korzystniej, gdybyś nie przycinał ich do popiersia, tylko pokazał dziewczyny w pełnej krasie?
Skontaktuj się z nami