Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Domyślnie Prawie komputer do 1000zl

Witam,

Chce troche odswiezyc swoj komputer. Potrzebuje nowego procka, plyty glownej, pam. min 2GB oraz obudowę (mini lub midi tower).

Obecnie mam dysk SATA, grafike na AGP.

Zastanawiałem się nad prockiem Intela E8400 (2rdzenie 3GHz) lecz teraz nie wiem czy nie lepiej zainwestowac w Q6600 (4 rdzenie 2,2). Zalezy mi glównie na obrobce wsadowej oraz na ym aby NX nieco przyspieszly a nie otwieral zdjecie kilka sekund.

Czy lepiej brac tanszy procek i 4Gb Ramu, czy tez cztery wolniejsze rdzenie lepiej się sprawdzą??

Może ktos mogłby z doswiadczenia coś podpowiedziec

pozdrawiam
    Nikon

Domyślnie

Bierz dwa rdzenie i 4GB Ramu - zakładając, że pasuje to do reszty sprzętu, of course.

Domyślnie

Grafikę niestety też będziesz musiał kupić (PCI-E)
    Pozdrawiam Tomasz
    D-7000, D-80, F-601m, N18-105dx VR, N18-70dx, N70-300VR, SB-800, kilka sowieckich słoików

Domyślnie

Musisz kupić płytę, procek, ram i grafikę. W jednym tysiącu - raczej nierealne zakupy. Przy oszczędnych zakupach i cenach pnących się w górę - to koszt ok. 1400 zł.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Stoje przed tym samym problemem. Planuje, chyba wieksza inwestycje na przelomie roku (zamiast 2 rdzeni-4, Ramki: 4-8GB-oczywiscie przesiadka na viste 64). Kupuje kompa raz na 2 lata, wiec 1 rocznie :P Uzywam tylko do PS i acdsee (bath conv. baaardzo duzych ilosci), czasem jednosczesnie z PS.
    2x D750 | 2x MB-D16 | SB-800 | SB-900 | N24-70/2.8 | N80-200/2.8 AF-S

Uprawnienia umieszczania postów