Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 44

Wątek: d300 ostrość

Domyślnie

poruszone nie jest podam dwie próbki robione w tych samych warunkach przy różnej czułości iso ( jak te fotki dodać????)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Podnoszenie ISO wskazuje na złe warunki oświetleniowe, a w złych warunkach przedłuża sie też czas. Oczywiście tak być nie musi, to moje spekulacje. Jak zobaczymy zdjęcia to będzie coś można powiedzieć.
    No ale pisze że im wyżej tym gorzej, czyli rozumiem że w tych samych warunkach: zwiększa ISO a aparat przestaje ostrzyć (???bzdura jakaś)...wygląda to na jakiś wkręt, ale bez fotek to się nic nie da powiedzieć.
    D800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jjww1 Zobacz posta
    poruszone nie jest podam dwie próbki robione w tych samych warunkach przy różnej czułości iso ( jak te fotki dodać????)
    zobacz TUTAJ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maki Zobacz posta
    No ale pisze że im wyżej tym gorzej, czyli rozumiem że w tych samych warunkach: zwiększa ISO a aparat przestaje ostrzyć (???bzdura jakaś)...wygląda to na jakiś wkręt, ale bez fotek to się nic nie da powiedzieć.
    nie mogę sobie poradzić z pokazaniem tych fotek, ale jest dokładnie jak napisałeś czym większe iso tym gorsza ostrość, czas i przysłona jest taka sama, lampa sb-800 sama reguluje siłę światła w zależności od wielkości ISO

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jjww1 Zobacz posta
    nie mogę sobie poradzić z pokazaniem tych fotek, ale jest dokładnie jak napisałeś czym większe iso tym gorsza ostrość, czas i przysłona jest taka sama, lampa sb-800 sama reguluje siłę światła w zależności od wielkości ISO
    podeślij mi te foty na maila: [email protected] to umieszczę
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

to może wrzuć tutaj
    Miałem dość długo 18-200 jeszcze z d70s a później z d300 i nic takiego nie zaobserwowałem. Owszem szumy trochę były większe, ale nawet z d70s nie było tak, że im wyższe iso to szkło bardziej mydlane albo af nie trafiał...
    może potrzeba trochę więcej światła? spróbuj sb na +0,7 lub 1,0 zobaczysz co będzie.
    Teraz to takie wróżenie z fusów....

Domyślnie

idą na pocztę Pawła, zaraz dojdą

Domyślnie

i poszło

Domyślnie

Mnie to nie dziwi, przy moim d 300 i 50/1.8 mam naprawdę duży odsetek zdjęć z nietrafioną ostrością.. w poniedziałek podepnę 50/1.8 kolegi i zobaczę co jest nie tak..

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów