Fajna praca. Podoba mi się obróbka.
Pozdrawiam
Szukaj
Fajna praca. Podoba mi się obróbka.
Pozdrawiam
Nikon D3 D300s D500 + dużo chęci i mało czasu.
Pozdrawiam Marek
Grupa FOTOKUJAWY
www.frontera.com.pl
Gratuluję.
Świetne!
NIKON - system
Marcin,ja Ciebie nie chwalę,Ty masz ....talent...i tyle we wtem temacie.Powiem tak, gdyby ktos zobaczyl jak obrabiam zdjecia, ktos kto sie zna na Photoshopie, to pewnie wybuchnąłby smiechem. Zapewniam, ze nie wykonuje żadnych skomplikowanych czynnosci. Nie umiem maskowac, nie umiem mieszac w tych wszystkich opcjach. Nie jest mi to potrzebne. Nigdy w zyciu nie zrobilem HDRa i pewnie nigdy nie zrobie.
Pzdr
Andrzej
Pozdrawiam
Andrzej.
super fotka![]()
Nikon + kilka szkiełek
To co napisał MArcin, to kwintesencja odpowiedzi na pytanie -jak zrobić prawdziwie dobre zdjęcie.
Bez pełnej świadomości tego co chce sie osiągnac PRZED naciśnieciem spustu migawki - prawdopodobnie nigdy nie osiągniemy wspaniałych rezultatów. A jezeli nawet - to będą one przypadkowe, niepowtarzalne i nie bedziemy mogli wyciągnąć z tego żadnych nauk czy wniosków.
Z tego też powodu, uważam, ze absolutna biegłośc w obsłudze PSa, czy innych programów graficznych jest konieczna grafikom. Fotograf ma wiedziec tyle, ile jest mu niezbędne dla uzyskania tych efetów, które chce osiągnąć.
A co do zdjęcia - nie wywołue ono u mnie jakiejś szczególnej ekstazy. Mam wrażenie, ze przedmiot zdjęcia i zastosowane środki wyrazu mijają się gdzieś, zamiast wzajemnie sie uzupełniac.
Jest efektownie, ale nie widzę tu nic nowego w stosunku do tego co publikowałes wczesniej.
I'm not always right, but I'm never wrong...
Skontaktuj się z nami