Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Wątek: Most

Marcin Stawiarz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez loki_p Zobacz posta
    IRek ?
    No, wreszcie ktos zauwazyl

Domyślnie

no, po drzewach widać przednia praca
    zdjęcie życia jeszcze przede mną

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin Stawiarz Zobacz posta
    No, wreszcie ktos zauwazyl
    No wiesz .... obróbkę masz w małym paluszku za paznokciem, więc kto mógł przypuszczać

Podoba mi się, ale nie jest to dla mnie jedna z Twoich najlepszych.

No cóż ... gusta i gusteńka

Marcin Stawiarz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    Pawcio - ja Ci radzę zrób coś innego , cofnij się do wczesniejszych zdjęć Marcina - przy niektórych Marcin wyjasniał w jaki sposób obrabia fotki ----- ale uprzedzam dla Ciebie moze to być jak zderzenie Titanica z górą lodową ( i nie ma w tym zadnej drwiny ani aluzji )

to tylko wygląda na coś tak prostego jak napicie się kakao
    Powiem tak, gdyby ktos zobaczyl jak obrabiam zdjecia, ktos kto sie zna na Photoshopie, to pewnie wybuchnąłby smiechem. Zapewniam, ze nie wykonuje żadnych skomplikowanych czynnosci. Nie umiem maskowac, nie umiem mieszac w tych wszystkich opcjach. Nie jest mi to potrzebne. Nigdy w zyciu nie zrobilem HDRa i pewnie nigdy nie zrobie.

Cala robote odwalam recznie, pedzelkiem, kontrastem i wyostrzaniem. Jedyne co w tej sytuacji jest wazne, to wyobraznia jaki efekt koncowy chce sie osiagnac.

Najwazniejsze to miec odpowiednio naswietlone zdjecie. A zeby to osiagnac, to trzeba trzymac sie zasad (pogoda, filtry, pora dnia itd...). Zasady sa najwazniejsze i one pchaja i nakrecaja mnie do tego wszystkiego. Potem na plenerze czlowiek czuje sie jak na haju, jakby byl w transie i to jest wlasnie w tym wszystkim najpiekniejsze.

Domyślnie

. Potem na plenerze czlowiek czuje sie jak na haju, jakby byl w transie i to jest wlasnie w tym wszystkim najpiekniejsze.
    Ja próbowałem i na haju. Jakoś tak dobre foty mi nie wychodzą

Domyślnie

Powiem tak, gdyby ktos zobaczyl jak obrabiam zdjecia, ktos kto sie zna na Photoshopie, to pewnie wybuchnąłby smiechem. .........................
    Marcin - ja obrabiam w NX-ie i tez mi to całkowicie wystarcza , ale pamiętam jak kiedyś zapytany przez kogoś o obróbkę w którymś ze swych wątków tłumaczyłes nam ze dokonujesz ustawień i włączasz kompa aby sobie obrabiał fotę

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

Powiem tak, gdyby ktos zobaczyl jak obrabiam zdjecia, ktos kto sie zna na Photoshopie, to pewnie wybuchnąłby smiechem.
    Bo Ty robisz zdjęcie nie grafikę
    filtry szare naturalne mają to do siebie, że jeżeli dobrze naświetlisz i wiesz do czego jest ACR to efektem końcowym jest taka oto dobra fotografia

Wink

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    Jak to na długim czasie...
    W porządku.Ładnie zrobione.
    Pzdr
    Andrzej
    ...Niestety,...to nie tylko kwestia dlugiej ekspozycji..
    pozdrawiam

Domyślnie

Joooooo...., kiedy ja będę takie foty trzaskał ?????????
    2xDXXX i trochę szkieł

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów