Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: Most

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Marcin Stawiarz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    Pawcio - ja Ci radzę zrób coś innego , cofnij się do wczesniejszych zdjęć Marcina - przy niektórych Marcin wyjasniał w jaki sposób obrabia fotki ----- ale uprzedzam dla Ciebie moze to być jak zderzenie Titanica z górą lodową ( i nie ma w tym zadnej drwiny ani aluzji )

to tylko wygląda na coś tak prostego jak napicie się kakao
    Powiem tak, gdyby ktos zobaczyl jak obrabiam zdjecia, ktos kto sie zna na Photoshopie, to pewnie wybuchnąłby smiechem. Zapewniam, ze nie wykonuje żadnych skomplikowanych czynnosci. Nie umiem maskowac, nie umiem mieszac w tych wszystkich opcjach. Nie jest mi to potrzebne. Nigdy w zyciu nie zrobilem HDRa i pewnie nigdy nie zrobie.

Cala robote odwalam recznie, pedzelkiem, kontrastem i wyostrzaniem. Jedyne co w tej sytuacji jest wazne, to wyobraznia jaki efekt koncowy chce sie osiagnac.

Najwazniejsze to miec odpowiednio naswietlone zdjecie. A zeby to osiagnac, to trzeba trzymac sie zasad (pogoda, filtry, pora dnia itd...). Zasady sa najwazniejsze i one pchaja i nakrecaja mnie do tego wszystkiego. Potem na plenerze czlowiek czuje sie jak na haju, jakby byl w transie i to jest wlasnie w tym wszystkim najpiekniejsze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin Stawiarz Zobacz posta
    . Potem na plenerze czlowiek czuje sie jak na haju, jakby byl w transie i to jest wlasnie w tym wszystkim najpiekniejsze.
    Ja próbowałem i na haju. Jakoś tak dobre foty mi nie wychodzą

Domyślnie

Powiem tak, gdyby ktos zobaczyl jak obrabiam zdjecia, ktos kto sie zna na Photoshopie, to pewnie wybuchnąłby smiechem. .........................
    Marcin - ja obrabiam w NX-ie i tez mi to całkowicie wystarcza , ale pamiętam jak kiedyś zapytany przez kogoś o obróbkę w którymś ze swych wątków tłumaczyłes nam ze dokonujesz ustawień i włączasz kompa aby sobie obrabiał fotę

Domyślnie

Powiem tak, gdyby ktos zobaczyl jak obrabiam zdjecia, ktos kto sie zna na Photoshopie, to pewnie wybuchnąłby smiechem. Zapewniam, ze nie wykonuje żadnych skomplikowanych czynnosci. Nie umiem maskowac, nie umiem mieszac w tych wszystkich opcjach. Nie jest mi to potrzebne. Nigdy w zyciu nie zrobilem HDRa i pewnie nigdy nie zrobie.

Cala robote odwalam recznie, pedzelkiem, kontrastem i wyostrzaniem. Jedyne co w tej sytuacji jest wazne, to wyobraznia jaki efekt koncowy chce sie osiagnac.

Najwazniejsze to miec odpowiednio naswietlone zdjecie. A zeby to osiagnac, to trzeba trzymac sie zasad (pogoda, filtry, pora dnia itd...). Zasady sa najwazniejsze i one pchaja i nakrecaja mnie do tego wszystkiego. Potem na plenerze czlowiek czuje sie jak na haju, jakby byl w transie i to jest wlasnie w tym wszystkim najpiekniejsze.
    To co napisał MArcin, to kwintesencja odpowiedzi na pytanie -jak zrobić prawdziwie dobre zdjęcie.
    Bez pełnej świadomości tego co chce sie osiągnac PRZED naciśnieciem spustu migawki - prawdopodobnie nigdy nie osiągniemy wspaniałych rezultatów. A jezeli nawet - to będą one przypadkowe, niepowtarzalne i nie bedziemy mogli wyciągnąć z tego żadnych nauk czy wniosków.

Z tego też powodu, uważam, ze absolutna biegłośc w obsłudze PSa, czy innych programów graficznych jest konieczna grafikom. Fotograf ma wiedziec tyle, ile jest mu niezbędne dla uzyskania tych efetów, które chce osiągnąć.

A co do zdjęcia - nie wywołue ono u mnie jakiejś szczególnej ekstazy. Mam wrażenie, ze przedmiot zdjęcia i zastosowane środki wyrazu mijają się gdzieś, zamiast wzajemnie sie uzupełniac.
    Jest efektownie, ale nie widzę tu nic nowego w stosunku do tego co publikowałes wczesniej.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Dziala.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Jak to na długim czasie...
    W porządku.Ładnie zrobione.
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Wink

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    Jak to na długim czasie...
    W porządku.Ładnie zrobione.
    Pzdr
    Andrzej
    ...Niestety,...to nie tylko kwestia dlugiej ekspozycji..
    pozdrawiam

Domyślnie

Joooooo...., kiedy ja będę takie foty trzaskał ?????????
    2xDXXX i trochę szkieł

Domyślnie

Marcin,ja Ciebie nie chwalę,Ty masz ....talent...i tyle we wtem temacie.
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów