Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8
    bth
    Gość

Domyślnie Horace Andy & Ragana w Proximie

Parę strzałów z wtorkowego koncertu Horace Andy'ego w stołecznej naszej Proximie. Jako support Ragana, ciekawa grupa poruszająca się w rejonach okołodubowych, z ciekawostek - wydałem wokalistce bardzo fajnego winyla, który był nawet na naszej (i nie tylko) scenie wydarzeniem

Horace Andy zaś to absolutny klasyk muzyki reggae, jeśli istnieje coś takiego jak "kanon", to jego numery okupują kilka czołowy miejsc. Dwie godziny świetnego show, głos jak na płytach, tylko oświetleniowiec dał dupy. No cóż, Proxima

Zapraszam do komentarzy.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

Domyślnie

najbardziej do gustu przypadła mi 6-ka. Poza tym świetne kolorki (osyfiście tam gdzie są ;- ) )

ps. na 9-ce ostrość poszła w mikrofon, czy mam omamy wzrokowe?

bth
    Gość

Domyślnie

Gościa od świateł i dymu chętnie porąbałbym i rzucił na żer skolopendrom z działu "Makro". Albo spał i było ciemno do bólu, albo zadymiał całą scenę dokumentnie. No ale nie ma się tu co tłumaczyć Tak, na 9. chyba faktycznie przestrzeliłem troszeczkę.

Domyślnie

to jeszcze małe pytanko - looknąłem w Exifa i ...
    Exif IFD0

* Camera Make = NIKON CORPORATION
    * Camera Model = NIKON D80
    * Software/Firmware Version = Adobe Photoshop Elements 5.0 Windows

Exif Sub IFD

* ISO Speed Ratings = 2000

Czyżby Elements nie rozpoznawał D90-ki?

bth
    Gość

Domyślnie

To dłuższa historia... Obrabiam w Bibble, który na razie nie supportuje D90, ale pomaga durny hack - zamiana w binarce NEF'a stringa D90 na D80 W Elements tylko zmniejszałem i odrobinę ostrzyłem.

Domyślnie

i wszystko jasne THnX

ps. Bibble 5 powinno poprawnie współpracować z D90.

Domyślnie

Zdjęcia pozytywwne, szczególnie jeśli piszesz, ze było kiepsko z oświetleniem.
    A właściwie klimatyczne i fajne. Milo było obejrzeć.
    Absolutnie najlepsza 8 i 9. Reszta przeciętna. 3 nie podoba mi się, gdyż muzyk wygląda jakby był 'wklejony'.

Szum dodaje uroku i spójności temu setowi. W ogóle to jak na ISO 2000 to całkiem nieźle- szacuneczek

bth
    Gość

Domyślnie

Thx. Nie wdając się w wojny aparatowe, jednak przy D90 widać szumową poprawę po D50 (chociaż tego drugiego nadal używam do zdjęć za dnia). Jest dobrze

Uprawnienia umieszczania postów