Szukaj
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
ISO ISO, tak.... ISO jest powodem i to bardzo trudnym do obalenia.
I w ten sposób doszliśmy do momentu w którym różnica zaczyna być widoczna. Jeżeli ktoś potrzebuje ISO i podaje ten fakt jako argument do zakupu D700 to nie dyskutuję. Podobnie jak w dyskusji na temat tego czemu ktoś pali papierosy gdy słyszę "bo lubię"... pasuję.
Pewnie przedobrzyłemaby uwypuklić :P
Faktycznie, dla własnej wewnętrznej satysfakcji wolałbym mieć D700, ale... dla mnie poważnym argumentem dla zakupu nowego aparatu byłaby obecność w pełni obracanego (tak jak w niektórych małpkach) ekranu LCD z obsługą LiveView... Nie zawsze fajnie jest się kłaść jesienią w parku na mokrych liściachMam nadzieję, że D900 będzie takowy posiadał
![]()
D90 raczej nie kupie ale dziękuję za pomoc. Nasłuchałem się troche negatywnych opinii o tej puszce a poza tym nie jest mi potrzebna kamera w aparacie, tak wiem to tylko dodatek którego nie musze używać. Ale jest mi potrzebna szczelna puszka czyli w razie ewentualnej zmiany korpusu bedzie to d300. Dzięki wszystkim za pomoc.
Paru znajomych kupiło tę puszkę i z tego co słyszałem to mieli problemy z wypalonymi pixelami na matrycy w fabrycznie nowym aparacie, poza tym puszka podobno świetna.
szydzisz... a chodzi np o sytuacje jaką miałem przedwczoraj: spacerowałem w parku łazienkowskim, 3 (trzy) wiewiórki bawiły się, na tle niezgarniętych liści - dla mnie to super motyw na zdjęcie, ale... nie byłem tak ubran, abym mógł kłaść się w alejkach... niestety kucając i trafiając na oślep nie udało mi się zrobić fajnego zdjęcia..., obrotwy ekran BARDZO by pomógł, prawda ?
Skontaktuj się z nami