Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Wątek: 300/700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez probak Zobacz posta
    Czemu nie zmienie aparatu na D700 ? Bo musiałbym dokupić NIEISTNIEJĄCY obiektyw Nikkor 135/1.4D, aby mieć tę samą możliwość kreacji na ogniskowej odpowiadającej ogniskowej 85tce
    ..
    niekoniecznie, jeśli chodzi o GO to da ci to samo 135/2.0, bo GO jest mniejsza na FX niz na DX. 135/2.0 istnieje.
    1 EV mniej światła - na to ci z kolei pozwoli lepsze wysokie ISO D700.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Czemu nie zmienie aparatu na D700 ? Bo musiałbym dokupić NIEISTNIEJĄCY obiektyw Nikkor 135/1.4D, aby mieć tę samą możliwość kreacji na ogniskowej odpowiadającej ogniskowej 85tce
    Tu chyba trochę przedobrzyłeś
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

ISO ISO, tak.... ISO jest powodem i to bardzo trudnym do obalenia.

I w ten sposób doszliśmy do momentu w którym różnica zaczyna być widoczna. Jeżeli ktoś potrzebuje ISO i podaje ten fakt jako argument do zakupu D700 to nie dyskutuję. Podobnie jak w dyskusji na temat tego czemu ktoś pali papierosy gdy słyszę "bo lubię"... pasuję.

Pewnie przedobrzyłem aby uwypuklić :P

Faktycznie, dla własnej wewnętrznej satysfakcji wolałbym mieć D700, ale... dla mnie poważnym argumentem dla zakupu nowego aparatu byłaby obecność w pełni obracanego (tak jak w niektórych małpkach) ekranu LCD z obsługą LiveView... Nie zawsze fajnie jest się kłaść jesienią w parku na mokrych liściach Mam nadzieję, że D900 będzie takowy posiadał

Domyślnie

D90 raczej nie kupie ale dziękuję za pomoc. Nasłuchałem się troche negatywnych opinii o tej puszce a poza tym nie jest mi potrzebna kamera w aparacie, tak wiem to tylko dodatek którego nie musze używać. Ale jest mi potrzebna szczelna puszka czyli w razie ewentualnej zmiany korpusu bedzie to d300. Dzięki wszystkim za pomoc.

Domyślnie

... dla mnie poważnym argumentem dla zakupu nowego aparatu byłaby obecność w pełni obracanego (tak jak w niektórych małpkach) ekranu LCD z obsługą LiveView... Nie zawsze fajnie jest się kłaść jesienią w parku na mokrych liściach Mam nadzieję, że D900 będzie takowy posiadał
    ... i zoom w przyciskach, tak jak w małpkach żeby nie trzeba było sobie wykręcać nadgarstka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SirKris Zobacz posta
    D90 raczej nie kupie ale dziękuję za pomoc. Nasłuchałem się troche negatywnych opinii o tej puszce a poza tym nie jest mi potrzebna kamera w aparacie, tak wiem to tylko dodatek którego nie musze używać. Ale jest mi potrzebna szczelna puszka czyli w razie ewentualnej zmiany korpusu bedzie to d300. Dzięki wszystkim za pomoc.

A jakie to negatywne opinie mogę wiedzieć? Poznałem D90 i mam tylko dobre zdanie o tym korpusie.
    Ostatnio edytowane przez Yaro ; 24-10-2008 o 21:07 Powód: literówka
    foto, jazz & more .....

Domyślnie

Paru znajomych kupiło tę puszkę i z tego co słyszałem to mieli problemy z wypalonymi pixelami na matrycy w fabrycznie nowym aparacie, poza tym puszka podobno świetna.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piter Zobacz posta
    ... i zoom w przyciskach, tak jak w małpkach żeby nie trzeba było sobie wykręcać nadgarstka

szydzisz... a chodzi np o sytuacje jaką miałem przedwczoraj: spacerowałem w parku łazienkowskim, 3 (trzy) wiewiórki bawiły się, na tle niezgarniętych liści - dla mnie to super motyw na zdjęcie, ale... nie byłem tak ubran, abym mógł kłaść się w alejkach... niestety kucając i trafiając na oślep nie udało mi się zrobić fajnego zdjęcia..., obrotwy ekran BARDZO by pomógł, prawda ?

Domyślnie

dla mnie poważnym argumentem dla zakupu nowego aparatu byłaby obecność w pełni obracanego (tak jak w niektórych małpkach) ekranu LCD z obsługą LiveView... Nie zawsze fajnie jest się kłaść jesienią w parku na mokrych liściach Mam nadzieję, że D900 będzie takowy posiadał
    Polecam produkty Olympusa.
    Dxxx Fx Fxx Pxxxx

Domyślnie

Nie szydzę, ale żartuję. Sam napisałeś:
    Mam nadzieję, że D900 będzie takowy posiadał
    używając ikonki "", której ja też użyłem.
    A tego typu sytuację rozumiem, ale mając wiewiórki przed sobą raczej bym skorzystał z 8kl/s i coś próbował ustrzelić niż kombinował z LV Ale to moje zdanie.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów