Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Domyślnie Zdjęcia a la' Obieżyświat -- pytanie

Witam
    Na Discovery lub Travel w programie Obieżyświat są takie krótkie przerywniki, na których obraz jest mocno kontrastowy, a ruch kamery troszkę chaotyczny, niestabilny. Chciałbym się zapytać czy ci filmowcy mają jakiś swój sposób na takie kontrasty? Czy jest to kwestia sporej ilości kombinowania z krzywymi, poziomami, kontrastem, mixerem kanałów? Czy też wystarczy podjechać najzwyczajniej z kontrastem i nasyceniem?
    Pozdrawiam
    Ważne jest przestrzeganie przepisów BHP -- zwłaszcza na kolei. Cześć!

Domyślnie

Nie wiem czy wiesz ale to forum dla fotografów
    Wydaje mi się że najłatwiej na to pytanie odpowiedzieć sobie ruszając myszką
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

Domyślam się, że nie jest to forum dla wędkarzy. Obraz to obraz. Już był podobny wątek -- ktoś sie pytał jak uzyskano dany efekt na teledysku i dostał normalną i kompetentną (!) odpowiedź. Swoją drogą tego tematu nie mogę jakoś znaleźć jeszcze raz.

Zbanowany
    Miasto
    jerergeg

Domyślnie

to pierwsze, głównie kombinacja na poziomach (podbicie średnich tonów i niskich) troszke kolorkami, ale dokładniej to musiałbym zobaczyć a niestety nie widziałem i nie mam Discovery

Domyślnie

madmips, dzięki. Znalazłem też temacik, który pojawił się jakiś czas temu na forum (miałem problemy ze znalezieniem go). Dla zainteresowanych podaję link:
    http://forum.nikon.org.pl/viewtopic....light=teled%2A
    Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów