Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Nocne drogi

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Serio pytam bo się nie bawiłem nigdy, aż tak długimi czasami. Da się wogóle ustawić dłuższy czas niż 30 sekund?
    Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

loki _p masz styl
    fota zawaliście mi się podoba
    i to tylko dlatego, że robisz to wg własnej koncepcji a nie pod publikę
    za to szacunek

pozdrawiam
    P.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kobyll Zobacz posta
    Serio pytam bo się nie bawiłem nigdy, aż tak długimi czasami. Da się wogóle ustawić dłuższy czas niż 30 sekund?
    To przeczytaj instrukcje to bedziesz wiedzial co to bulb

A foto super - efekt 'zakreconych gwiazd' dobrze wyszedl

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Lodz - Southampton

Domyślnie

re: kobyll

Tryb Bulb, czyli ustawiasz ten tryb a raczej dochodzisz do niego podczas zwiekszania czasu naswietlania

W tym trybie nacisniecie spustu zaczyna naswietlanie - a jego puszczenie konczy naswietlanie. Innymi slowy Naciskasz i trzymasz tak dlugo jak sobie zalozyles ...

Pozdrawiam,
    Pawel
    D80, N18-70 kit, S30/f1.4

Domyślnie

No o tym akurat wiedziałem i wiem, ale myślałem, że jest na to jakiś myk, żeby automatycznie ustawić tak długi czas. Bo tak troche ciężko tyle czasu palec trzymać na spuście - ręka by mi ścierpła

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Lodz - Southampton

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kobyll Zobacz posta
    No o tym akurat wiedziałem i wiem, ale myślałem, że jest na to jakiś myk, żeby automatycznie ustawić tak długi czas. Bo tak troche ciężko tyle czasu palec trzymać na spuście - ręka by mi ścierpła
    No jest taki sposob. Zmienic System na C bo tam jest na odwrot ... drugi przycisk konczy naswietlenie

A tak na powaznie to tez slyszalem o tym wezyku i podobno sie sprawdza.

POzdrawiam,
    Pawel
    D80, N18-70 kit, S30/f1.4

Domyślnie

loki_p dzięki za odpowiedź moja ciekawość została zaspokojona Wiedziałem, że nikty by nie wytrzymał kilka minut spustu trzymać

Panowie, że się tak wtrące do Waszej dyskusji - a nie lepiej nieboskłon naświetlić na jakimś kosmicznie długim czasie, pierwszy plan na osobnym zdjęciu na czasie dajmy na to 2-3 sekundy, a potem to złożyć?

Domyślnie

A myślisz że na tym "kosmicznie długim czasie" nie wyjdą ci szumy przy fotografowaniu tylko nieboskłonu? Poza tym takie łączenie to już lekki fotomontaż.
    A tak z innej beczki to nie chodzi o to żeby złapać królika tylko żeby go ciągle gonić

Cytat Zamieszczone przez altrey Zobacz posta
    No jest taki sposob. Zmienic System na C bo tam jest na odwrot ... drugi przycisk konczy naswietlenie
    Czy trzymasz cały czas czy tylko naciskasz dwa razy to w obu przypadkach pewnie poruszysz Bez wężyka/pilota ani rusz

Domyślnie

W lecie przy 25 C to D300 szumiał jak szalony przy 3 minutach naświetlania... Poniżej 15C jest zdecydowanie lepiej jesli chodzi o szumy za to szkło zaczyna parować a z czasem pokrywa sie wodą

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów