Serio pytam bo się nie bawiłem nigdy, aż tak długimi czasami. Da się wogóle ustawić dłuższy czas niż 30 sekund?
Szukaj
Serio pytam bo się nie bawiłem nigdy, aż tak długimi czasami. Da się wogóle ustawić dłuższy czas niż 30 sekund?
Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski
loki _p masz styl
fota zawaliście mi się podoba
i to tylko dlatego, że robisz to wg własnej koncepcji a nie pod publikę
za to szacunek
pozdrawiam
P.
re: kobyll
Tryb Bulb, czyli ustawiasz ten tryb a raczej dochodzisz do niego podczas zwiekszania czasu naswietlania
W tym trybie nacisniecie spustu zaczyna naswietlanie - a jego puszczenie konczy naswietlanie. Innymi slowy Naciskasz i trzymasz tak dlugo jak sobie zalozyles ...
Pozdrawiam,
Pawel
D80, N18-70 kit, S30/f1.4
No o tym akurat wiedziałem i wiem, ale myślałem, że jest na to jakiś myk, żeby automatycznie ustawić tak długi czas. Bo tak troche ciężko tyle czasu palec trzymać na spuście - ręka by mi ścierpła![]()
loki_p dzięki za odpowiedź moja ciekawość została zaspokojonaWiedziałem, że nikty by nie wytrzymał kilka minut spustu trzymać
Panowie, że się tak wtrące do Waszej dyskusji - a nie lepiej nieboskłon naświetlić na jakimś kosmicznie długim czasie, pierwszy plan na osobnym zdjęciu na czasie dajmy na to 2-3 sekundy, a potem to złożyć?
A myślisz że na tym "kosmicznie długim czasie" nie wyjdą ci szumy przy fotografowaniu tylko nieboskłonu? Poza tym takie łączenie to już lekki fotomontaż.
A tak z innej beczki to nie chodzi o to żeby złapać królika tylko żeby go ciągle gonić![]()
Czy trzymasz cały czas czy tylko naciskasz dwa razy to w obu przypadkach pewnie poruszyszBez wężyka/pilota ani rusz
![]()
W lecie przy 25 C to D300 szumiał jak szalony przy 3 minutach naświetlania... Poniżej 15C jest zdecydowanie lepiej jesli chodzi o szumy za to szkło zaczyna parować a z czasem pokrywa sie wodą![]()
Skontaktuj się z nami