Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Migawka - zywotnosc

Witam,
    mam takie proste - ogolno - techniczne pytanie :
    na jednych forach "userzy" chwala zywotnosc tej czesci : 150000 "mgnien" natomiast inni narzekaja,ze tylko...
    Jak przedstawia sie to w porownaniu z innymi Nikonami czy tez Canonami.

pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 6868 Zobacz posta
    Witam,
    mam takie proste - ogolno - techniczne pytanie :
    na jednych forach "userzy" chwala zywotnosc tej czesci : 150000 "mgnien" natomiast inni narzekaja,ze tylko...
    Jak przedstawia sie to w porownaniu z innymi Nikonami czy tez Canonami.

pozdrawiam
    Co?
    Dxxx Fx Fxx Pxxxx

Oszczędny w słowach Awatar sirtorpeda
    Miasto
    Gorzów Wielkopolski

Domyślnie

6868 - podobnie, tylko korpusy profesjonalne maja 200000/300000 'zagwarantowane'. Chociaż pocieszę Cię, d200 też ma teoretycznie wytrzymałość tylko 150k, a mój redakcyjny ma około 270k wypstrykane

A czy to dużo, czy mało. Dla mnie tak sobie, bo potrafię zrobić 10000 klatek miesięcznie. Inny robi tyle przez rok. Sam pomysł jak używasz aparatu.
    mam zaczopistego awatara z canonem, o!

Domyślnie

6868 a ile dotychczas zrobiłeś zdjęć swym aparatem?
    Widzę co jakis czas ogłoszenia o sprzedaży 2 letniego aparatu z przebiegiem 6000 klików i to zazwyczaj tacy "zajeżdżacze" najbardziej się martwią o migawkę.
    Jak to przy jednej z dyskusji napisał Habakuk: aparaty szybciej starzeją się technologicznie niż mechanicznie (czy jakoś tak ale taki był sens)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek.gold Zobacz posta
    6868 a ile dotychczas zrobiłeś zdjęć swym aparatem?
    Widzę co jakis czas ogłoszenia o sprzedaży 2 letniego aparatu z przebiegiem 6000 klików i to zazwyczaj tacy "zajeżdżacze" najbardziej się martwią o migawkę.
    Jak to przy jednej z dyskusji napisał Habakuk: aparaty szybciej starzeją się technologicznie niż mechanicznie (czy jakoś tak ale taki był sens)
    dzieki za odp.az tak blyskawicznych sie nie spodziewalem.
    Najsmieszniejsze jest jednak to ze ja nie mam zadnego jeszcze i na razie sie tak tylko pytam.

Pozdrawiam Was serdecznie i nie raz pewnie jeszcze zadam Wam takie glupkowate pytanie.

Domyślnie

...Najsmieszniejsze jest jednak to ze ja nie mam zadnego jeszcze i na razie sie tak tylko pytam...
    Hmm... i uważasz, że jednym z najważniejszych kryteriów jest wytrzymałość migawki?..

Domyślnie

dzieki za odp.az tak blyskawicznych sie nie spodziewalem.
    Najsmieszniejsze jest jednak to ze ja nie mam zadnego jeszcze i na razie sie tak tylko pytam.

Pozdrawiam Was serdecznie i nie raz pewnie jeszcze zadam Wam takie glupkowate pytanie.
    Bez obrazy...
    Dxxx Fx Fxx Pxxxx

Domyślnie

W takim razie następnym razem intensywnie poużywaj opcji szukaj bo jest tutaj DUUUUŻOOO wszystkiego... i jeszcze troche. Ja np. mało pisze ale za to dużo czytam bo jest gdzie i o czym i na większość pytań które mnie nurtują i sie pojawiają w najwyżaj kilka minut znajduje wyczerpujące odpowiedzi... Polecam ten sposób
    SPIDI

Domyślnie

gneralne sprostowanie: nie ma niczego "gwarantowanego". Nikon podaje dla jakich "przebiegów" testowane są migawki niektórych modeli. I tak d200 - 100.000; d300, d700, seria D2 - 150.000, d3-300.000. Niektóre egzemplarze wytrzymują znacznie więcej, inne nie dociągają nawet do tych wartości.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Uprawnienia umieszczania postów