Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacekkargul Zobacz posta
    Czy coś wymyśliłeś żeby toto uruchomić na AA?
    Mi działa, może nie tak jak w instrukcji ale jednak.

Pozdrawiam
    Jacek

Domyślnie

Mam ten sam problem co opisujesz, i to zaczęło się po aktualizacji fimware do 1.10, i to niezależnie czy pakuje 8 AA Ni-MH czy baterie alkaliczne, po kilku zdjęciach aparat przełącza się na baterie w korpusie, zaznaczam iż aku naładowane (koszyk napięcie 10,63 V, pojedycze aku 1,32-1,34V) baterie alkaliczne nówki Energaizery O co tu chodzi ??? miałem poprzedni soft w aparacie (1,03) i tego nie było, fotografowałem całe lato na AA i wszystko było OK!
    Czy ktoś ma jeszcze problemy z bateriami AA lub akumulatorami w gripie MB-D10???
    wdzięczny byłbym za poradę
    APARATAMI I OBIEKTYWAMI NIKONA FOTOGRAFUJĘ OD 1990 roku
    moje fotografie na facebook-u, Jarosław Jeleński Fotografia Przyrody.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarek Zobacz posta
    Czy ktoś ma jeszcze problemy z bateriami AA lub akumulatorami w gripie MB-D10???
    wdzięczny byłbym za poradę
    W innym wątku sam zgłaszałem podobny problem, wczoraj mi dał znac o sobie. Wyciągnięcie zasobnika i ponowne jego włożenie rozwiązało chwilowo problem.

Domyślnie

Mam ten sam problem
    Gdy w gripe sa akumulatorki naladowane do pelna po kilku, kilkunastu zdjeciach aparta przełącza sie na zasilanie z body
    Po odpieciu gripa i ponownym przypieciu znów mam zasilanie z akumulatorków w gripie. niestetu sytuacja sie powtarza po kilkunastu zdjeciach aparat przelancza sie znow na zasilanie z body
    Napisalem do wsparcia technicznego Nikona - zobaczymy co odpiszą

pozdrawiam mirek
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 22-12-2008 o 14:04 Powód: orto. ("przelancza")
    Nikon D300

Domyślnie

Witam !
    No to trochę mi ulżyło , już myślałem , że coś się dzieje z puszką albo MB-D10. Problem zaczął się po wgraniu nowego softa 1.10 . Problem ustępuje po wyciągnięciu i ponownym wsunięciu zasobnika z akumulatorkami AA. Dopóki mam załączone zasilanie jest OK. Po wyłączeniu aparatu i po ponownym załączeniu problem wraca. Mam nadzieję , że w najbliższym czasie NIKON upora się z tym problemem i poprawi softa.
    Mirek - jak dostaniesz odpowiedź z Nikona to napisz. Pewnie nie tylko my się z tym borykamy.

Pozdrawiam
    Marek
    Nikon D3 D300s D500 + dużo chęci i mało czasu.
    Pozdrawiam Marek

Grupa FOTOKUJAWY

www.frontera.com.pl

Domyślnie

U mnie to samo... shit. A miałem nadzieję że mi tylko styki trochę nie śmigają.

Domyślnie

U mnie ten problem pojawia się coraz częściej. Wcześniej działo się tak kilka razy przy D300 przez prawie rok, teraz przy D700 w ciągu miesiąca już chyba z 5 razy Pomaga wyjęcie zasobnika na paluchy z gripa i wsadzenie go z powrotem. Zauważam to zawsze przez spadek szybkostrzelności puszki z 8 na 5fps - co jest bardzo łatwe do zauważenia
    Podejrzewam, że skończy się serwisem MB-D10, ale skoro twierdzą, że paluszki nie są wytworem firmy Nikon, to pewnie nie uznają tej wady... Czas pokaże co jest grane, na razie nie mam kiedy się zabrać za wysyłanie gripa
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

qooba, myślę ze to kwestia softowa U mnie problem zaczął pojawiać się dopiero po wgraniu softu 1.10, wcześniej nigdy. Więc serwis raczej nie wiele tu pomoże.

Domyślnie

na bank nie softowa
    D300 kupiłem w listopadzie zeszłego roku z firmware 1.0, a z aktualizacjami doszedłem do 2.0
    poza tym teraz mam inny korpus, a problem ten sam...
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Question

Jeszcz raz zwrócę uwagę na swoją poprzednia wiadomość:

"i to zaczęło się po aktualizacji fimware do 1.10, i to niezależnie czy pakuje 8 AA Ni-MH czy baterie alkaliczne, po kilku zdjęciach aparat przełącza się na baterie w korpusie, zaznaczam iż aku naładowane (koszyk napięcie 10,63 V, pojedycze aku 1,32-1,34V) baterie alkaliczne nówki Energaizery O co tu chodzi ??? miałem poprzedni soft w aparacie (1,03) i tego nie było, fotografowałem całe lato na AA i wszystko było OK!"

Tak jak pisałem po aktualizacji firmware do wersji 1,10 zasilanie z AA ( i to niezależnie czy akumulatorki czy baterie-ogniwa) płata mi figla, z tego co wiem to Nikon wypnie się bo to nie jest ich zasilanie (AA) a używanie tego typu zasilania doradza tylko w ostateczności - patrz instrukcja), MB-D10 działał przez cały rok OK! na poprzednim firmware aparatu , nie miałem tych problemów, zaczęlo to się wszystko po aktualizacji do wersji 1,10, ponieważ czasami potrzebuję 8/ks/s zastanawiam się na kupnem zamiennika EN-El4?
    czy ktoś używa coś takiego:
    http://www.mojecyfrowe.pl/aparaty/de...tml?skad=ceneo

wiem że firmy Photoix czasami płatały figla czy ma ktoś coś takiego (EN-EL4) ale firmy Delta jak w linku, chętnie bym sprawdził czy działa z moim D300 ?
    APARATAMI I OBIEKTYWAMI NIKONA FOTOGRAFUJĘ OD 1990 roku
    moje fotografie na facebook-u, Jarosław Jeleński Fotografia Przyrody.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów