Szukaj
L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...
"How do you feel about women's rights? I like either side of them."
Dzięki Chłopaki! A więc ewidentnie prześwietlonespróbuje poprawić w/d tutka JK.
Nootabene, po przeczytaniu i praktycznym przyswojeniu powyższego tekstu JK z tego tematu dopiero wiem co to znaczy cyfrowa ciemnia i ile możliwości drzemie w NX2.
A moja żonka zachwycała się fotkami które kleciłem C4.2![]()
D610 D70 N80-200/2,8 P200/4 N102/2,5 Taku55/1,8 ~135 N18-70, Pixma IP4700+OCP tetenal photo silk & fomei nano pearl
Osobiście bym zatłukł tego idiotę.
Obrabiałem niedawno 300 zdjęć ze ślubu i wyłem z rozpaczy oraz tęsknoty na NC 4.4.
NX2 jest tragiczny jeśli porównać jego "przyjazność" z NC 4.4.
W sumie zatłuc to mało. Kazać obrabiać 500 fot dziennie przez tydzień. Sam by ze sobą skończył![]()
Jak szybszy (procentowo) jest NX2.0 od NX1.3 ?? Na 14bit Nefach z jednej karty 8GB mój komp miele do JPG (310 fot) ponad 3 godziny.
Piotr
D750_N17-35/2.8_N24-70/2.8_S35/1.4_N70-180micro_N80-200AFS
Pytam, bo się już pogubiłem...
Czy do D300 i wyższych modeli był (jest) dodawany Capture NX 2 czy 1.3 ???
Mam na myśli pełną wesję, nie trial 60 dniowy.
Już znalazłem![]()
Ostatnio edytowane przez BOSS ; 01-03-2009 o 16:28
Mam od wczoraj NX2 i się zakochałem
Teraz jeszcze tylko muszę dokupić ramu do laptopa![]()
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
Faktycznie nie ma takiej obsługi warstw jak w PS czy choćby w PSE ,ale jakaś tam obsługa warstw jest,co ciekawe nawet mamy tryby mieszania warstw, a jeszcze żeby było śmieszniej w trakcie mieszania warstw możemy zmieszać kanały RGB i to nawet każdy z osobna, kanały luminacji i chrominacji. A reszta zależy juz tylko od pomysłowości
Serdecznie pozdrawiam.
PS.(nie mylić z PhotoShopem). Wszystko co napisałem odnosi się do CNX 1 ( takowego posiadam ), ale pewnie w CNX2 można zrobić to samo. Jeśli szanowni koledzy mają taką wolę, to gdy dorwę trochę czasu mogę to w skrócie wyjaśnić - rzecz jest banalnie prosta, ale ludzie to takie istoty , które lubią komplikować sobie życie.![]()
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 05-03-2009 o 20:30 Powód: znacznik
szkoda, że to już nie to samo forum...
Nie ,no oczywiście że w tym masz rację, cóż CNX nie jest edytorem graficznym (niestety sam posilkuję się PSE6 i paroma innymi wynalazkami) a tylko że tak powiem wywoływarką, nie mniej jednak trzeba przyznać że jest to wywoływarka o dużych mozliwościach. Chciałem tylko zwrócic uwagę, że jako taka posiada warstwy, nie takie wprawdzie do jakich przyzwyczailiśmy się używając PSa, nie mniej jednak warstwy i co ciekawe, na swój sposób, są to też warstwy korekcyjne. Generalnie gdy chodzi o korektę kolorystyki, luminacji etc jest świetnym narzędziem, jedyne co psuje cały ten wizerunek to "ślamazarność", jednak do "pieszczenia" NEFów chyba nie ma niczego lepszego.
Serdecznie pozdrawiam.
PS.Bieszczady i jeszcze raz Bieszczady....o każdej porze roku![]()
Ostatnio edytowane przez slawekw ; 05-03-2009 o 20:40
Skontaktuj się z nami