Close

Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 97

Wątek: Capture NX

Domyślnie

JK, wielkie dzięki! Bardzo ciekawy wykład!

Szkoda, że faktycznie nie zastąpiłeś Wiktora Sobolewskiego, myślę, że więcej byśmy się dowiedzieli...
    Jacek, pozdrawiam!
    D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800

Unhappy

Witam serdecznie.
    Od 3 dni posiadam D80 i oczywiscie zainstalowalem programy dodatkowe. Zrobilem pare NEFów ipo obróbce w Capture NX2 mam problem zapisac je. Tzn. jak sie dokonuje zapisu obrobionego zdjecia???
    Bardzo prosze o wskazówki,bo jest to dla mnie (pierwszaka) czarna magia.

Domyślnie

File-SaveAs

Zapisz sobie dwa pliki, jeden jako NEF, drugi jpg. Nefy starannie przechowuj i traktuj jako negatyw.
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rou Zobacz posta
    Witam serdecznie.
    Od 3 dni posiadam D80 i oczywiscie zainstalowalem programy dodatkowe. Zrobilem pare NEFów ipo obróbce w Capture NX2 mam problem zapisac je. Tzn. jak sie dokonuje zapisu obrobionego zdjecia???
    Bardzo prosze o wskazówki,bo jest to dla mnie (pierwszaka) czarna magia.
    Wybierz z menu File opcję Save As i wybierz potem format zapisu JPG jak chcesz to do labu dać, TIFF jak edytować w PSie lub NEF jak chcesz sobie zachować obrobiony w NXie "negatyw"
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Panowie,nie kumam.

otwieram NEFa w CNX2,najczesciej chodzi mi o Crop,wiec zaznaczam małą częśc zdjęcia,zapisuje jak pisaliscie (to samo robilem przed zapytaniem) i okazuje sie,ze to jpeg lub tiff jest taki sam jak przed Cropowaniem,tyle,ze waży mniej.
    Nie wiem,czy rozumiecie.
    Mam ptaszka na zdjeciu i w kadrze jest za duzo innych rzeczy,wiec Cropuje,zapisuje i nadal jest kadr z wieloma rzeczami,zamiast ptaszka,ktorego zaznaczylem.

pebees
    Gość

Domyślnie

Rou, a jak zaznaczysz sobie cropa to potwierdzasz enterem czy odrazu zapisujesz?
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Talking

Cytat Zamieszczone przez Marcin T Zobacz posta
    Rou, a jak zaznaczysz sobie cropa to potwierdzasz enterem czy odrazu zapisujesz?

Marcin T, az sie zaczerwieniłem ,przepraszam za zamieszanie.
    Pierwszy raz robie cos ze zdjeciem na komputerze,pierwszy raz robie tez zdjecia APARATEM.

Wlasciwie to to proste juz dla mnie jest,hihihi.
    DZIEKUJE
    Enter

Domyślnie

JK - ja nie widzę QuickFixa w NX 1.3, rozumiem, że jest on dopiero w wersji 2?

Posługuję się poniższym histogramem na NX 1.3, nie wiem jak wygląda ten z NX 2.
    Po wstępnym załadowaniu dowolnego NEFa i próbie zastosowania Twoich porad, rzeczywiście, to działa.

Dzięki.

Ostatnio edytowane przez KS ; 16-12-2008 o 21:53
    D200 plus graty...

Domyślnie

Witam ponownie
    Koledzy nakieruję któryś mnie? Mianowicie potrzebuję kolory Adobe przerobić na sRGB. Wchodzę w Color Profile->Convert to Profile, wybieram sRGB i ..... i właśnie co dalej, zapisuje obrazek i dalej jest Adobe. Pomożecie ?

Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów