zauwazylem dzis bardzo niepokojaca rzecz, moglby ktos potwierdzic z posiadaczy D90 jak reaguje jego puszka a mianowicie:
-przy wyborze zapisu pliku RAW plus JPG puszka wlasciwie rejestruje 2 JPGi..... (szok)
z gory dziekuje za odzew.
Szukaj
zauwazylem dzis bardzo niepokojaca rzecz, moglby ktos potwierdzic z posiadaczy D90 jak reaguje jego puszka a mianowicie:
-przy wyborze zapisu pliku RAW plus JPG puszka wlasciwie rejestruje 2 JPGi..... (szok)
z gory dziekuje za odzew.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Tutaj masz rozwiązanie Twojego problemu http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=46684
fajnie ale w D90 nie ma opcji przestawienia opcji usb...wtf![]()
ale pomoglo przetransferowanie za pomoca nikon transer... robia czlowiekowi pog gorke
Dziwne bo u mnie zdjecia przenosze do komputera na najrozniejsze sposoby z "kopjuj i wklej" windowsa wlacznie i nigdy podobnych problemow nie mialem. Chyba, ze jak sie przenosi kabelkiem- to plus nikon transfer u mnie wogole niezbyt dziala. Ja uzywam czytnika i sa nefy obok jotpegow.
a ja nie mam czytnika i ciagne przez kabel....moze tutaj jest problem? kto wie![]()
Byl czytnik z karta w zestawie- san disk sdhc extreme III 4giga. Nikon transfer cos nie wspolpracuje z moim kompikiem. Przesle niby jedna fotke (ktorej i tak nie ma przeslanej) i jakes problemy wyskakuja.
Przed chwilka sprawdziłem u mnie i normalnie zapisuje jeden NEF i jeden JPG
D90 + Nikkor 18-105mmVR + Nikkor 50mm f1.8 + Sigma 70-300+Manfrotto 785B
Na karcie mam NEF i JPEG. Przy podglądzie zdjęć nie pokazuje podwójnie.
na karcie pokazywalmi tez, dopiero prze transferze z karty nastepowala niezamierzona kompresja
Skontaktuj się z nami