Szukaj
możesz gdzieś wrzucić NEFa?
efekt odszumienia proszę również tutaj zamieścić![]()
+D300 | +N18-200 f/3.5-5.6G | -N50 f/1.8D | -N50 f/1.4G | +SB-900 | +BC-900
nie mam NEF-a bo zrobiłem JPG, do NEF-a jeszcze nie dorosłem i powoli strzelam NEF-y
Moje wskazówki :
1. Rób NEFy lub jeśli koniecznie jpg to ustaw sobie przed imprezą WB wg wzorca,na pewno pomoże .
2. Kadruj z głową,zdjęcie krzywe nie zawsze można wyprostować nie tracąc pewnych rzeczy na zdjęciu.
3. Może jakąś skarbonkę rozbij i szarpnij się na D90....myślę ze spokojnie będziesz mógł używać ISO 3200 a nie jak na tym zdjęciu posiłkować się niedoświetlaniem o -2EV czułości ISO 1000 by nie poruszyć zdjęcia,niebyt dobry pomysł.
Poprawione ale nie kadrowane (prostowane) zdjęcie.
wole sie szarpnąć na 80-200 2,8 niz na D90 ;] bo jak zmiana puchy to juz na cos z D*** po co "stać w miejscu"
dzieki za pomoc
To moj pierwszy post na forum i pierwsza pomoc dla kogos chociaz ja sam w dalszym ciagu musze sie o fotografii baaardzo wiele nauczycto forum mam nadzieje mi w tym pomoze
Zamieszczam zdjecie poprawione przezemnie. Prosze ocenic czy dobrze sie spisalem czy moze z czyms przesadzilem
Zdjecie poprawione pod wzgledem szumow i kolorystyki/jasnosci. Prostowania nie robilem z prostego powodu - zostanie "ucieta zywcem" glowa zawodnika na pierwszym planie
Pozdrawiam forumowiczow..
http://so.pwn.pl/lista.php?co=przeze+
Polskie znaki też mile widziane.![]()
chcialem o tym napisac wlasniedzięki za pomoc
dajczu82 to forum duzo uczy ;] uwież na słowo
To tylko takie małe przeoczeniea Wy juz po mnie pojechaliscie:P Zdjęcie może być w takiej postaci?? czy może coś jest nie tak??
Skontaktuj się z nami