Close

Strona 43 z 79 PierwszyPierwszy ... 33414243444553 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 786

Domyślnie

Palę już 26 lat. Od 2005 mieszkam w Szwecji i tu mają taki wynalazek nazywany snusem. To preparowany tytoń w saszetkach o specyficznym smaku, aromacie i zawartości nikotyny większej niż w papierosach. Tego się nie żuje, tylko trzyma w buzi gdzieś pod dziąsłem 0,5 godz, godzinę jak kto lubi. Trafne porównanie to: papieros - kieliszek wódki, snus - piwo.
    Lubię snus, bo nie przeszkadza pracować, nie jestem uciążliwy zapachowo dla otoczenia i wielogodzinne podróże w klasie dla niepalących nie stanowią problemu. Od kiedy zacząłem snusować zszedłem z 30 papierosów dziennie do paczki na 3 dni plus pudełko snusa. Ekonomicznie podobnie, tyle że zdrowiej (dla płuc tak jakbym zredukował palenie) i bez stresu.
    I tylko tak się zastanawiam...
    Nikotny nie rzuciłem.
    Mam teraz 2 nałogi zamiast jednego.
    Na całe szczęście nie piję...
    Canon-Foto-Klub
    C5D, S12-24, C24-70/2.8, C70-200/2.8IS
    Samsung NX10, NX30/2.0, NX18-55 OIS

Domyślnie

@Mellan, z tym snusem może być jak z tabaką - potencjalne choroby przenosisz z płuc na inne organy, w tym przypadku na jamę ustną.

Szczęśliwie bez fajków już z pół roku, a i do tabaki mnie nie ciągnie. Tylko ta pokusa do piwka :/
    - Żadnych kontaktów seksualnych
    - To znaczy, że mamy o tym nie rozmawiać? - upewnił się kierownik studiów nieokreślonych.
    - Nie, to byłby seks oralny - poprawił go Rincewind.

Oszczędny w słowach Awatar Larson
    Miasto
    Poronin - ale to nie miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilus Zobacz posta
    równo 6 miesięcy bez dymu w płucach, chyba jestem wolny ... i gruby, przytyłem ze 20 kg
    Wciąż bez fajek - już prawie rok, a w tym czasie schudłem prawie 20kg - wszystko dzięki diecie Hesji Także polecam, polecam. Dobry dodatek do rzucania palenia.
    D777

Smile

Paliłem i zbierałem argumenty przeciwko paleniu od 16.06.09 nie pale.

Domyślnie

Wszystkim (palaczom) niezdecydowanym co wybrać aby rzucić palenie zdecydowanie polecam Tabex
    niedrogi a skuteczny.
    Osobiście brałem podwójną dawkę co zapisali w ulotce i po czterech dniach kuracji na piąty dzień już nie zapaliłem i trwa to już z dziesięć lat.
    Nie namawiam do brania podwójnej dawki pisałem tylko jak ja to zrobiłem.
    i oczywiście przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki lub skontaktuj z farmaceutą.
    100% hobby. ... ... www
    Ami 66 > Smena 8m > Fed 5 > Lubitel 166B > Zenit TTL > Minolta > Sony > Pentacon six TL - Nikon F - Nikon D

Domyślnie

Po przeczytaniu części tego wątku i ja będę ponownie przymierzał się do rzucenia palenia.
    Ciężko będzie, dopóki sam sobie nie wytłumaczę, że jest mi to niepotrzebne.
    Palę już około 20 lat. Miałem jedną pięcioletnią przerwę i kilka po jeden do trzech miesięcy.
    I zawsze jakoś do tego wracałem.

Bo palenie jest w głowie.
    I nawet nie paląc cały czas trzeba walczyć z chęcią zapalenia, bo chęć ta jak sinusoida powraca.
    Palaczem będę do końca życia.

NIE CHCĘ JUŻ PALIĆ.
    I mogę być wygranym w tej walce, wiem to.

Zawsze rzucam z dnia na dzień bez jakichkolwiek ograniczeń dawki.
    Jednego dnia paka, a na drugi dzień już nic.
    Trzy dni jest ciężko.
    Potem już zostaje to tylko w głowie.

Być może pomogę sobie polecanym Tabexem.
    Ostatnio edytowane przez cheyenne ; 22-07-2009 o 14:36

Domyślnie

Właśnie leci 16 - sty dzień jak nie palę .
    Nie z własnej woli tylko z przymusu - względy zdrowotne zadecydowały.
    Na szczęście nie ma żadnych problemów i o dziwo nie szukam towarzystwa osób palących, aby nawąchać się i nawdychać dymu papierosowego. Wręcz unikam palaczy bo drażni mnie zapach dymu. Czy wytrwam ? Mam nadzieję, że tak i tego życzę wszystkim zaczynającym przygodę z niepaleniem .
    Wytrwałości i powodzenia
    Yoora

a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Domyślnie

ja pale 8 lat, ponad paczke dziennie i cholera przestac nie moge ;-/ mialem juz kilka podejsc z rzucaniem ale przy wiekszych stresach sie lamalem ;-/ tak czy inaczej probuje cos z tym zrobic bo zdrowie sie ma tylko jedno. mam nadzieje ze w koncu wygram z uzaleznieniem (to brzmi jak ze spotkania klubu aa hehehe)
    | korpus, optyka i pstryka |

Trahit sua quemque voluptas

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cheyenne Zobacz posta
    Po przeczytaniu części tego wątku i ja będę ponownie przymierzał się do rzucenia palenia.
    Ciężko będzie, dopóki sam sobie nie wytłumaczę, że jest mi to niepotrzebne.
    Palę już około 20 lat. Miałem jedną pięcioletnią przerwę i kilka po jeden do trzech miesięcy.
    I zawsze jakoś do tego wracałem.

Bo palenie jest w głowie.
    I nawet nie paląc cały czas trzeba walczyć z chęcią zapalenia, bo chęć ta jak sinusoida powraca.
    Palaczem będę do końca życia.

NIE CHCĘ JUŻ PALIĆ.
    I mogę być wygranym w tej walce, wiem to.

Zawsze rzucam z dnia na dzień bez jakichkolwiek ograniczeń dawki.
    Jednego dnia paka, a na drugi dzień już nic.
    Trzy dni jest ciężko.
    Potem już zostaje to tylko w głowie.

Być może pomogę sobie polecanym Tabexem.

zbierałem się
    przekładałem
    i wystartowałem
    dziś mija trzedzi dzień jak nie palę
    pomagam sobie NICORETTE microtab 2mg
    pierwszego dnia wziąłęłm 7 tabletek, drugiego 6, a dziś dopiero 2 - moim zdaniem te tabletki są niezłe
    są malutkie, szybko działają, nie mam ślinotoku, w ustach mi nie zasycha i nie gwiżdze w uszach - może tylko troszkę drapie w gardle
    mam jeszcze zapas prawie 100 sztuk tabletek i CHCĘ to świństwo wreszcie definitywnie rzucić

trzymajcie za mnie kciuki

Ostatnio edytowane przez cheyenne ; 13-08-2009 o 12:53

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cheyenne Zobacz posta
    zbierałem się
    trzymajcie za mnie kciuki
    Ja będę trzymał, bo wiem, że jak będziesz chciał to dasz radę.
    Tak jak piszesz wszystko jest w głowie.
    24 sierpnia mija moja pierwsza rocznica wyzwolenia, po 29 latach trwania w tym nałogu.
    Jeszcze rok temu nie wierzyłem, że dam radę to świństwo rzucić.
    Także trzymam kciuki za ciebie i za każdego kto rzuca palenie.
    OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.

Strona 43 z 79 PierwszyPierwszy ... 33414243444553 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów