Close

Strona 31 z 70 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 786

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

miesiąc i 6 dni powiem Wam, że czuję się wolny mam nadzieję, że nigdy nie wrócę do tego paskudnego nałogu pozdr. pebees :P

Domyślnie

miesiąc i 6 dni również

pebees
    Gość

Domyślnie

O, złośliwcy.. kawkę i ciasteczko? A nie, nie możecie przytyć.. to kawkę i papieroska?

Domyślnie

miesiąc i 11 dni o tym, że nie pale przypominam sobie jak widzę ten wątek kolejny post z info za 4miesiące i 17 dni

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hackermuz Zobacz posta
    kolejny post z info za 4miesiące i 17 dni
    A do tego czasu... zapalimy?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pebees Zobacz posta
    A do tego czasu... zapalimy?
    Oj, też byłem taki gieroj jak ty jeszcze pół roku temu.
    Dziś, jak od czasu do czasu nachodzi mnie chęć zapalenia, mówię sobie: dzisiaj nie zapalę.
    OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.

Domyślnie

znalazłem skuteczną metodę na niepalenie... przewlekłe zapalenie gardła
    żeby nie było, choroba dopadła mnie mnie trzy tygodnie po rzuceniu, więc licznik bije
    - Żadnych kontaktów seksualnych
    - To znaczy, że mamy o tym nie rozmawiać? - upewnił się kierownik studiów nieokreślonych.
    - Nie, to byłby seks oralny - poprawił go Rincewind.

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez downunder Zobacz posta
    Oj, też byłem taki gieroj jak ty jeszcze pół roku temu.
    Kuszę, kuszę... i staram się podtrzymać wątek tak, by żył, i ludziom przypominał, że palenie zdrowe nie jest

Cytat Zamieszczone przez tml Zobacz posta
    znalazłem skuteczną metodę na niepalenie... przewlekłe zapalenie gardła
    E tam, miałem, i to w stanie hmm.. no, szkoda gadać nawet jakim, i nie pomogło, paliłem przy tym jak smok

Domyślnie

To ja zacznę może tak: 3 Lata miesiąc i ok 6dni

A teraz opowiem co i jak... Paliłem od naprawdę młodego wieku ok 14lat - to była 7-8 klasa podstawówki. W 7 to tylko na imprezach w 8 juz wychodziliśmy z chłopakami na papierosa ze szkoły, na podwórku też się popalało... a Liceum to już zupełnie nałogowo w dużych ilościach.
    Paliłem przez niecałe 10 Lat, potem przewlwkle pochorowałem sobie na gardło - nie miało to dużego związku z moim paleniem i jego rzucaniem, ale wyszło tak, że kilka dni przes sylwestrem nie paliłem z powodu bólu gardła - naprawde bardzo silnego, tak silnego że nie chciało mi sie palić bo było w tym więcej przykrości niż przyjemności. I wtedy wpadłem na pomysł rzucenia - nie paliłem kilka dni - moge rzucić. Ale na impreze sylwestrową postanowiłem kupic ostatnią paczkę którą dopaliłem do końca po nowym roku.
    Historia w zasadzie bardzo mało istotna, ale w ramach wstępu
    A metoda która bardzo pomogła mi rzucić palenie jest prosta, ktoś może się z niej śmiać - wymyśliłem ją sam na własne potrzeby i na mnie zadziałała jak nic innego...

Otworzyłem sobie arkusz kalkulacyjny Excel i w każde okienko wpisałem liczby po kolei od 1 do... w sumie do 500 czy więcej...
    Po pierwszym dniu bez papierosa kratke z numerem 1 zabarwiłem na zielono
    Drugiego dnia przed snem zabarwione były już 2 kratki. Pomysł polegał na tym, że w momencie zapalenia papierosa trzeba skasować wszystkie zabarwione kratki i zaczynać wszystko od początku... po 5 dniach pewnie nie działa, po 10 może też nie, ale jak po 20 dniach chciałem zapalić i zobaczyłem oczami wyobraźni 20 zabarwionych w wielkim trudzie kratek i pomyślałem że cała ta ciężka praca się zmarnuje z powodu 1 papierosa... po 2-3 miesiacach jest juz naprawdę zielono i z każdym kolejnym dniem co raz bardziej przykro było by zaprzepaścić całą zabawę
    Na mnie naprawdę świetnie zadziałało - po ok roku przestałem bawić się w kratki.
    Nie jestem psychologiem ale mam wrażenie że taka wizualizacja tego co się ciężko wypracowało bardzo na mnie zadziałała, zadziałała na moją wyobraźnie i uzmysłowiła ile już przeszedłem...

Pozdrawiam wszystkich rzucających i tych palących bez opamiętania również i życzę powodzenia w rzucaniu!!

pebees
    Gość

Domyślnie

No to jak tam na froncie, panowie niepalący? Zapalimy, do kawki, piątkowo do piwka, albo ot tak sobie?

Strona 31 z 70 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów