Close

Strona 19 z 70 PierwszyPierwszy ... 917181920212969 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 786

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Ja na pewno nie będę Cię tam kusił
    Kusił, powiadasz.

Oj Ty, Ty.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zolthar Zobacz posta
    A ja nie palę ponad miesiąc, a jak rzuciłem ?

Długo zastanawaiałem się jak tu zmienić puszkę na nową. Do tej pory używałem Canona uh wiem sorki nie bijcie . Wraz z kolegą dumaliśmy aż stwierdziliśmy, że rocznie przepalamy prawie całego nikona D700 no i decyzja była prosta. Stwierdziliśmy, że rzucamy i rzucilismy.

Problem był taki, że w dniu, w którym stwierdziłem, że rzucam kupiłem 2 paczki, ale dopaliłem je i po 3 dniach jak brakło, po wypaleniu ostatniej fajki zrobiłem sobie z tego mały rytuał: wymyłem popielniczkę odniosłem ją do kuchni jak samuraj składający miecz i tak od rana już byłem niepalącym

Najgorzej jest w chwilach nerwów ale teraz mam już nową puszkę D700 z obiektywem Nikkora 50mm F1.4 i o%$!#@%#lę nie żałuję decyzji co to robi za fotki ajjjjjj warto było heh. no to gwoli powitania bo w sumie to nowy jestem na tym forum .

Pozdrawiam wszystkich
    no brawo - gratulacje i witamy

Gaduła Awatar wlopis
    Miasto
    Swarzędz koło Poznania

Domyślnie

Długo zastanawiałem się czy zabrać głos ale co mi tam, nie twierdzę że nie próbowałem palić. Kiedy miałem dziewięć lat byłem niezłym urwisem, miałem nawet obniżone zachowanie na świadectwie szkolnym, co w pierwszej połowie lat sześćdziesiątych, naprawdę było rzadkością.

Widzę że wielu z rzucających palenie, pomyślało być może po raz pierwszy o swoim otoczeniu, żonie, dzieciach, współpracownikach. Nie chodzi mi o to ze dłużej Was będą mieli, ale o to że oni będą zdrowsi. Robienie sobie z tego tytułu prezentów to już hipokryzja, ale jak nie mam innej motywacji, co mi tam nie ja płacę

Niepalący całe życie, niestety zbyt często zmuszany do ich towarzystwa . To wszystko co na ogół powyżej palący napisali, to mz w celu samousprawiedliwienia się. Z pewnością jest im lepiej.
    Mimo wszystko życzę rzucającym ten wstrętny śmierdzący nałóg powodzenia.

PS. Palenie postarza
    Ostatnio edytowane przez wlopis ; 07-01-2009 o 19:06
    SLR/FX/DX/ N/24/35/50/85/SB800/SB600/NX2

Domyślnie

postanowiłem też zabrać głos w dyskusji. Rzuciłem palenie po prawie 25 latach. Nagle i mam nadzieję nieodwracalnie. Nie palę już 4 lata. Pewnego dnia, gdy syn miał wolne w szkole, poszliśmy razem na basen. On przepłynął cały, ja stanąłem w połowie długości. Po jego pytaniu " tato, co ty, basenu nie przepłyniesz?" zrobiło mi się naprawdę głupio. Po wyjściu wyrzuciłem paczkę do śmieci. Od tamtej pory nie palę.
    Moim zdaniem, wymyślanie sobie motywacji nie ma sensu. Rzucę, to zaoszczędzę pieniądze, będę zdrowszy itd itp nie ma szans na powodzenie. To musi byś wewnętrzne postanowienie. Wiem coś tym, sam rzucałem co najmniej kilkanaście razy. Za każdym razem się udawało. Tyle, że na miesiąc, dwa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zolthar Zobacz posta
    A ja nie palę ponad miesiąc, a jak rzuciłem ?
    /wstępne/ gratulacje...

niestety, jeszcze nie rzuciłeś...

... ale rzucisz, jeśli tylko będziesz chciał! Powodzenia, w każdym razie!

(miesiąc niepalenia to już niezły wstęp do rzucenia tego nałogu)
    Ostatnio edytowane przez lewAp7 ; 08-01-2009 o 11:49
    http://pawelwr7.flog.pl/
    D40; N:18-55VR i bez VR, 55-200VR, 50/1,8E; S50-150; SB-400

Domyślnie

ja z dnia na dzień rzuciłem po 6 latach palenia i już nie palę 5 lat. sama silna wola wystarczyła

Domyślnie

a mi cholernie ciezko idzie od nowego roku do dzis spalilem jedna paczke, jest to znaczacy postep gdyz zapale sobie z 1 papieroska dziennie choc bywaja i takie kiedy nic nie zapale. mimo wszystko bede probowal dalej i nadejdzie taki moment kiedy dziennie wypije jedna cole wiecej ( moj kolejny nalog ) niz zapale

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotograf Zobacz posta
    a mi cholernie ciezko idzie
    Bo to łatwe nie jest. Ja przez pierwsze 2 miesiące przechodziłem gehennę! Gdyby nie wspomagacze ("zyban" chyba), to nie wiem czy rzuciłbym... Tym, co rzucili wydaje się to proste, ale nie oszukujmy się - to nie jest proste! Objawy rzucania palenia są różne, jednym przychodzi to łatwiej, innym trudniej... Ja przechodziłem cięzko (szczegóły Wam daruję ), ale warto było!
    Dodam tylko, że ta "cięzkość" pomaga mi utrzymać się przy niepaleniu (już coś ponad 5 lat)... bo jak sobie przypomnę, co musiałbym przechodzić przy ponownym rzucaniu palenia przy (ewentualnym) powrocie do nałogu... Brrr

edit:
    W moim przypadku powrót do papierosów skutkowałby chyba paleniem do końca mych dni - nie mam zbyt silnej woli i raczej nie zdecydowałbym się na ponowne katusze związane z (ponownym) rzucaniem palenia.
    Ostatnio edytowane przez lewAp7 ; 08-01-2009 o 12:31
    http://pawelwr7.flog.pl/
    D40; N:18-55VR i bez VR, 55-200VR, 50/1,8E; S50-150; SB-400

sailor
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotograf Zobacz posta
    a mi cholernie ciezko idzie od nowego roku do dzis spalilem jedna paczke, jest to znaczacy postep gdyz zapale sobie z 1 papieroska dziennie choc bywaja i takie kiedy nic nie zapale. mimo wszystko bede probowal dalej i nadejdzie taki moment kiedy dziennie wypije jedna cole wiecej ( moj kolejny nalog ) niz zapale
    czy mnie sie zdaje czy ty jestes gdzies w srodku liceum??? jesli w tym wieku jestes nalogowym palaczem to wielkie wyrazy wspolczucia. pytanie kto ci fajki sprzedawal pomijam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    czy mnie sie zdaje czy ty jestes gdzies w srodku liceum??? jesli w tym wieku jestes nalogowym palaczem to wielkie wyrazy wspolczucia. pytanie kto ci fajki sprzedawal pomijam.
    znam takiego co od 2 klasy podstawówki pali...

Strona 19 z 70 PierwszyPierwszy ... 917181920212969 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów