Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Córka

Domyślnie Córka

Proszę o opinię.
    Zdjecie zrobione wiosną, pózne popołudnie i kilka korekt w PS. Cały czas się uczę kadrować i PS, nie mówiąc o świetle. Moja pierwsza praca" wstawiona ".
    D50, ob.24-50. Parametry og,31 mm, f3,5, czas 1/200.

Pozdrowienia Tomasz

Domyślnie

Śliczne przypomina mi się kabaret Potem
    Nikon Coolpix 4800
    http://www.flickr.com/photos/zielonobrody/
    Someday we're all gonna grow springs the way this world is headed...

Domyślnie

Bez lampy byłoby lepiej a tak jest dość płasko... Do tego mam wrażenie że robiłeś na pełnej dziurce bo ostrość poszła w las
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

Dzięki
    Z tą ostrością to bym dyskutował czy jest czy niema Lampa w moim D50 sprawia mi kłopot. W analogu b.często F70 błyskałem lampą i było ok. Teraz stosuje kompensacje i tak jak tutaj palce są lekko przepalone. Nic tylko ćwiczyć

Domyślnie

O ostrości jak najbardziej mozęmyu podyskutować Widzę ją na ubraniu a nie na twarzy - zasługa małej GO a wracając do lampy to jestem przeciwnikiem jej używania w warunkach które pozwalaja się jej pozbyć. Nie było zbyt słonecznie jak widzę więc mozna było sobie darować...
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

Z lampą zgadzam się. Mam jakieś takie mechaniczne przyzwyczjenie jak "portret" to roświetlam cienie pod oczami. Typowe zaślepienie do jedynie słusznej metody. Jeszcze raz dzięki, moż coś się z tego urodzi konstruktywnego.
    PS. Na ostrość najlepsza wysoka przysłona albo okulary

Domyślnie

lepiej jednak potem niz przedtem :/
    Pozdrawiam,
    Irek Makowski

Uprawnienia umieszczania postów