Test będzie w odcinkach. Po wybraniu tej opcji dysk sam zaczyna backup. Jak zaobserwowałem z karty SD Kingstona 133x 106 plików, czyli 547MB1 min 26 sek, pokazuje copy rate 5,69 MB/s z włączoną weryfikacją. Po zakończeniu transferu można wyczyścić kartę. Po podłaczeniu do kompa dysk zgłasza się jako Colorspace, montuje się i działa poprawnie zarówno pod windozą XP jak i MacOSX. po podłaczeniu do kompa dysk nie montuje się sam, trzeba na panelu kliknąć przycisk USB, pojawia się napis "Starting up device" i dysk pojawia się na desktopie. Jeśli chodzi o współpracę z komputerem bez problemów. Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że przy słabej baterii dysk sam odłącza się od kompa. Chyba jest generalnie tak, że ładuje baterie tylko jak jest wyłączony. Niestety przy podłączeniu do komputera nie pojawia się żadna ikonka lub informacja o tym, czy bateria jest ładowana. Wskaźniczek baterii jest standardowy, jak w komórkach ikonka baterii, dość zresztą mała. Dysk mam od niedawna, więc póki co test może być nieco ułomny, gdyż sam jeszcze wszystkiego nie wykombinowałem, więc pewne niedociągnięcia mogą wynikać z kiepskiego interfejsu użytkownika. Po upgradzie będzie lepiej.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami