Witam,
Zakupiłem czas jakiś temu ten sprzęt i postanowiłem podzielić się swoimi spostrzeżeniami. Nie będzie to typowy test bo siedzenie ze stoperem i mierzenie czasu transferu plików nie jest moim hobby, raczej uwagi dotyczące użytkowania. Zakupu dokonałem w sklepie dystrybutora, człowiek zktórym się kontaktowałem rzeczowy i pomocny. Kupiłem HyperDrive COLORSPACE wersję bez "o", czyli z mniejszym wyświetlaczem, poprosiłem o zamontowanie dysku 250GB, według słów sprzedawcy marki Samsung. Z tago co się zorientowałem wesja z i bez "o" różnią się rozmiarem wyświetlacza, ale nie jego rozdzielczością, która jest taka sama, czyli 320 x 240. W zestawie, który otrzymałem znajdował się databank z zamontowanym dyskiem, etui, zasilacz, kabel usb, końcówka do ładowania z gniazda zapalniczki samochodowej (poprzez kabel USB), śrubokręt, folia ochronna na wyświetlacz (gratis). Etui jest takie sobie jeśli chodzi o wykonanie, zapinane na rzepa, daje się zapiąć z włożoną kartą CF w gniazdo - jest ono na górnej ściance urządzenia). Sam dysk dość solidnie zrobiony, choć trzeba pamiętać, że to jednak chińszczyzna i elementy mogłyby być spasowane lepiej (głównie tylna pokrywa), przyciski chodzą dość twardo , z wyraźnym kliknięciem, Wyświetlacz w mojej ocenie jest dobry. Gniazdo (sprawdzałem tylko CF) nie sprawia problemów z wetknięcie karty. Transfer plików z weryfikację jest faktycznie szybki, 1,5 GB około 4 mninut. Wygląd urządzenia i dane włącznie ze specyfikacją dostępne na stronie www.hyperdrive.pl. Klawisze oznakowane prostymi piktogramami, które są wykorzystywane w menu dysku, choć nie ze 100 procentową konsekwencją. Po naciśnięciu i przytrzymaniu klawisza start podnosi się system, co chwilę trwa. Jeśli chcemy wykonać backup, to po włączeniu urządzenia i włożeniu karty do gniazda trzeba wybrać opcję backup klikając centralny przycisk na dysku.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami