Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Domyślnie

A ja mam telefon komórkowy Nokia z portem podczerwieni i systemem Symbian. Jedna z wgranych aplikacji to jest właśnie uniwersalny pilot. Można tym obsługiwać wiele urządzeń (są "gotowce" kodów), albo można samodzielnie zdefiniować kod. Program przyjmuje jednak kody tylko jako wielokrotność 4 cyfr, czyli np. XXXX lub XXXX XXXX lub XXXX XXXX XXXX. Tutaj podajecie kody do Nikona jako 5-6 cyfrowe. Czy ktoś ma pomysł albo przerabiał ten temat?

Domyślnie

Ja sprawdzalem wszystkie piloty jakie mialem w domu, bez rezultatow. potem meczylem moj uniwersalny pilot z mizernym skutkiem, potem zaczalem szukac programu do mojego pocketPC, co ostatecznie zakonczylo sie wyprawa do sklepu i zakupem oryginalnego pilota, czego nie zaluje, chociaz uzywalem go ze 2 razy dopiero.
    Ale BULB dziala perfekt !!!
    Andrzej

Domyślnie

Dostałem tego pilota (po tygodniu czekania) i co ciekawe, po wpisaniu kodu działa zarówno przycisk VOL+ jak i PROG- To moim zdaniem dowodzi przypadkowemu "pasowaniu" kodów

Pozostaje tylko przyszykować warsztat i przystąpić do prac nad wyprodukowaniem własnego pilota (być może z jakimiś zaawansowanymi funkcjami!). Może byłby popyt?
    Tomek
    <strike>D90</strike> | <strike>18-200</strike> | <strike>35/1.8</strike> | <strike>S 10-20</strike>

Domyślnie

Sukces!!!
    Pilot uniwersany marki Elita
    Na kodach od Sanyo połowa przycisków powoduje wyzwolenie migawki.
    Jakie inne funkcje posiada oryginalny pilot od D70?
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Domyślnie

niestety z jednym przyciskiem udalo im sie osiagnac... wyzwolenie migawki tylko
    Andrzej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sinner
    niestety oryginalnyy pilot posiada tylko jeden klawisz wiec ciezko tu mowic o dodatkowych funkcjach innych niz wyzwalanie migawki

Domyślnie

Podjarałem się tym postem,a że instrukcja leży w robocie,
    zresztą nie interesowałem się do tej pory sprawą pilota, z drugiej strony to powinien być on na wyposażeniu.AVE
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Domyślnie

sinner, tez tak mysle ...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    południowywschód

Domyślnie

Dzisiaj dostałem tego uniwersalnego pilota Philipsa (kupiłem na alledrogo za 20 zł + przesyłka).

Żaden z podanych wyżej kodów nie działał, więc zamiast wpisywać na chybił trafił inne kody i próbować czy zadziałają zrobiłem tak jak się robi w przypadku gdy się posiada urządzenie (np telewizor) którego nie ma na liście z kodami.

1. Ustawiłem aparat tak jakbym go miał wyzwalać pilotem
    2. W pilocie uaktywniłem tryb wprowadzania kodu. (klawisze "Power" i "Mute")
    3. Celując w aparat naciskałem przycisk "Power" raz za razem (pilot wówczas wysyła kolejno różne sygnały sterujące).
    4. Za N-tym wciśnięciem aparat zareagował, więc dalej już nie wciskałem.
    5. Nacisnąłem "Mute" żeby zapamiętać znaleziony sygnał.
    6. Wykonałem próbę działania - działa OK
    7. Spakowałem wszystko do torby i czekam aż się przyda

Piszę to po to żeby zaoszczędzić następnym użytkownikom takiego pilota bezsensownego wklepywania kodów na chybił trafił.

Aha - aparat reaguje na przyciski "Power" i "Vol +". Pilot nawet fajny tylko trochę duży ale za te pieniądze nie ma na co narzekać.

Pozdrawiam
    Art
    D7200 | D70 | Nikkor AF-S 300 mm f/4D IF-ED | Sigma 10-20 mm f/3.5 EX DC HSM | Tamron SP 90mm F/2.8 Di MACRO VC USD | Nikkor 18-70/3.5-4.5 DX | SB-800

Domyślnie

Mi początkowo kod 021101 też nie zadziałał, trochę się wystraszyłem, ale gdy spróbowałem ponownie, tym razem bardzo uważnie wpisując kod, zadziałało
    Tomek
    <strike>D90</strike> | <strike>18-200</strike> | <strike>35/1.8</strike> | <strike>S 10-20</strike>

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów