Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Monika & Marcin

Domyślnie Monika & Marcin

Witam. Sesja miala na celu zrobienie zdjecia na zaproszenia na slub. Oto rezultaty. Z portretem mam malo doswiadczenia i poprzednia proby byly slabe jestem ciekaw waszej opini na temat tej sesji?
    Pozdrawiam

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.
    N D80 | N 18-70 f3.5-4.5 | S 70-300 f4-5.6 Macro| N 50 f1.8 | Samyang 8mm | N SB-600 |
    Galeria Zapraszam do ogladania i komentowania

Domyślnie

Czwórka niefajna, oboje wyszli niekorzystnie (szczególnie kobieta), a pan zaraz dostanie w ucho latarnią. Do tego na żadnym zdjęciu nie udało mi się obejrzeć oczu modelki.

Domyślnie

nr 1 modele ładnie wyszli i ogólnie odbiór pozytywny, ale bez rewelacji
    nr 2 zabrakło głębi ostrości, jak by jej nie zabrakło to by mi się najbardziej podobało
    nr 3 fajny pomysł, ale gdzie ten Pan się patrzy? poza tym te budynki w tle niepotrzebne, na tle np wody i nieba mogło by lepiej wyglądać
    nr 4 popieram przedmówcę
    nr 5 gdyby trochę ładniejsze miny zrobii to by było super
    nr 6 i nr 7 nie bardzo mi by pasowały jako coś na zaproszenie, tam raczej powinna być przedstawiona ich wspólnota, a nie rozłączność, takie ustawienie modeli nasówa mi skojarzenie z dominacją meżczyzny i kobietą pozostającą w jego cieniu niejako
    D70s, Nikkor 18-70G, Quantuum 300Ws, SB-900, blenda 5w1
    niby to ludzie mówią, że najlepiej się rozmawia przy kawie, czy piwie, ja jednak jestem zdania że najlepiej rozmawia się przy aparacie

Domyślnie

6 i 7 to wiem ze nie na zaproszenie, raczej do albumu sobie moga dac. nie mialem wcale na celu ukazania mezczyzny jako plci dominujacej. a co sadzicie o obrobce tzn ze zmniejszylem nasycenie jak wam sie to podoba ?
    N D80 | N 18-70 f3.5-4.5 | S 70-300 f4-5.6 Macro| N 50 f1.8 | Samyang 8mm | N SB-600 |

Domyślnie

a jak podoba sie wam obrobka?

Domyślnie

Najczęstszym "błędem" przy fotografowaniu osób w okularach jest nie zwrócenie uwagi na położenie górnej części oprawek. Trzeba o tym pamiętać i poprosić modela(li) o dosunięcie okularów do nasady nosa (chyba, że taki był zamysł fotografującego). A tak, na wszystkich zdjęciach oczy są w części przysłonięte.
    Pozdrawiam - uzma

Domyślnie

wiem tylko ona zawsze tak nosi okulary a ja zawsze o tym zapominam i widze to dopiero na komputerze

Domyślnie

Coś mi balans bieli nie leży.... jakoś tak zbyt jesiennie. No chyba, że taki był zamysł.... 5. zdjęcie = 10/10 - za to światło zastane i ostrość. W ostatnim (6.) trochę zbyt agresywnie wyrywa się na pierwszy plan czerwony krawat - ale może się czepiam...

Domyślnie

odnosnie balansu bieli to mi wydaje sie poprawny a po za tym mialo tak byc jesiennie..
    a co do krawatu to kazalem mu taki ubrac zeby byl taki kontrast i mi sie to bardzo podoba
    dzieki za komentarz

Domyślnie

mi sie podoba bardzo jedynka,reszta mniej, ale ja się nie znam

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów