Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Kit 18-70 padł.

Nikor 18-70 (kit) stał sie stałoogniskowym 35 mm. Poprostu najpierw nie pozwolił na zmiane ogniskowej wiecej niz 35mm a potem juz został na stałe w tej ogniskowej. Czy ktos juz rozbierał do ustrojstwo? Przyznam ze doszedłem do zdjecia części z bagnetem, pierscienia do zmiany przyszłony i cześci obudowy.Nie moge rozłaczyc płyty z elektronika od reszty korpusu. Jedna listwa sieładnie rozpina reszta nie chce. Pospinałem,poskręcałem i dalej 35 mm . Teraz to juz pozostalo mi tylko próbwac naprawic bo i tak nic mi z takiego szkła. Wie ktos jak sie dostac do mechanizmów?

Domyślnie

koszt naprawy w SERWISIE OPTYCZNYM to około 120zł miałem ten problem. Ale sam do rozbierania obiektywu to bym sie nie zabierał.
    D70+D50+ N18-70 + N70-210 + N50 + SB-26......

Domyślnie

p.Piotrowski
    tel 815250121
    To namiary na Faceta który mi to naprawil (wszystko działa tak jak powinno)
    a usterka to najprawdopodobniej pęknięcie jednej z prowadnic wiec jesli nawet go rozbierzesz to nie wiem czy gdzies taką kupisz.
    Pozdrawiam

Domyślnie

dzieki za info. A ten pan Piotrowski to gdzie?

Domyślnie

Samodzielnie rozebrałem zooma jeden raz dawno temu, ale nie już poskładać z powrotem mi się nie za bardzo udało...
    P.S. W Łodzi pomógł mi Pan Wrzesiński z ul. Piotrkowskiej... Złota rączka do Nikkorów.
    Dxxx Fx Fxx Pxxxx

Domyślnie

nie pamiętam namiary dostałem od znajomego fotografa ale on chyba z Lublina niemniej jednak polecam

Domyślnie

W sumie moje grzebanie miałoby tylko walory poznawcze bo jesli to uszkodzenie mechaniczne (cos pekło) to i tak będę mógł tylko sobie na to zerknać.Nic wiecej no chyba ,ze kropelka

Domyślnie

Szkło pojechało do Fotonaprawy w Lublinie.Ciekaw jestem diagnozy i kosztów.

Domyślnie

obiektyw wrócił, 110 zł naprawa + 30 zł przesyłki. Kreci jak nówka. Wymiana jakiejś prowadnicy.

Domyślnie

no to się ciesze ze moglem pomoc jak widac naprawa sie opłaca moj juz jakis czas po naprawie i śmiga jak nówka

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów