Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: debiut

Domyślnie debiut

To mój pierwszy post na forum więc nie ukrywam lekkiego zdenerwowania. Trudno mi spojrzeć na zdjęcia własnych dzieciaków obiektywnie więc liczę na chłodne oko forumowiczów.

1.

2.

Domyślnie

Kurcze, zdjęcia wyglądają na mocno niedoświetlone i brak im podstawowej obróbki.
    Powiedz, po co używasz/zakupiłeś Photoshopa CS3, którego wartość znacznie przekracza wartość body D80 (zajrzałem do Exif'a) skoro nawet, w jednym promilu, nie korzystasz z jego możliwości?
    Ja zamiast w program do obróbki, wolałbym zainwestować w jasne obiektywy.
    OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.

Domyślnie

Dzięki, że chciało Ci się zajrzeć do Exifa'a !!!
    Co do photoshopa to oczywiście masz rację. Dziś korzystam z promila, jutro może z dwóch i w takim tempie to za rok trochę procentów się uzbiera.
    Jeśli w ciemnościach coś jednak widać, to proszę o jakieś uwagi na temat kadru.

P.S. Nauczyciela obróbki zdjęć pilnie poszukuję !!!

Domyślnie

Rozumiem, że brak komentarzy oznacza nieudany debiut.
    Następnym razem postaram się bardzej, ale i tak czekam na jakiekolwiek opinie (please )

Domyślnie

Co za obiektyw zrobił Ci taką winietę na jedynce?? Fajnie oczki wyszły....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawczyk Zobacz posta
    Co za obiektyw zrobił Ci taką winietę na jedynce?? Fajnie oczki wyszły....
    Otóż kitowy 18-70

Domyślnie

Pawle, mnie jedynka się bardzo podoba

Debiuty są trudne i w sumie niedługo sam zobaczysz masę błędów towarzyszących Ci podczas powstawania tych zdjęć. Niemniej podpowiedzieć mogę od razu, abyś uważał na tło za modelem (fakt - jest rozmyte), ponieważ w prawym dolnym rogu coś się znalazło - a szkoda, bo bez tego czegoś uzyskałbyś bardzo jednolite tło, które nie nawiązywałoby walki o zainteresowanie widza z głównym motywem

Co więcej na początku w jedyneczce nie podobał mi się ten paluch, ale teraz jak patrzę na to zdjęcie znów to właściwie potęguje on wrażenie ogromnego zainteresowania modela fotografem (a może aparatem ). Pięknie zatem ująłeś (przynajmniej według mnie) dziecięcą ciekawość. Oczy faktycznie wyszły fenomenalnie. Ale już sam kadr nie powala. Ucięte ucho może nie przeszkadza tyle co ucięta ręka, ale jednak mam wrażenie ze można było zrobić niewielkim wysiłkiem znacznie lepsze w odbiorze zdjęcie. Niemniej wierzę, że następnym razem przyłożysz większą wagę do drobiazgów i foto które tu zobaczymy będzie znacznie bardziej dopracowane.

Dwójeczka niestety do mnie nie przemawia w ogóle. Nie leży mi konwersja do BW. Ostrość tylko na jedno oko także wydaje mi się malo sensowna. Światło również nie zagrało (na jedynce jest o wiele lepiej).

Słowem próbuj dalej

PS
    Maluchy wyglądają fantastycznie - będziesz miał na kim ćwiczyć żeby tylko w spokoju wytrzymały ten ułamek sekundy
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Domyślnie

Bardzo dziękuję za wszystkie komentarze.

Domyślnie

Mnie za to podoba się dwójeczka... Rozmyślający bobas!
    REMONT

Uprawnienia umieszczania postów