Close

Pokaż wyniki od 11 do 20 z 124

Wątek: Hdr...

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    bombel
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez st4t1c Zobacz posta
    Z Bogiem miłosierny wysłanniku niebios
    A z bogiem, z bogiem...

@ Władca Pixeli - pytasz skąd nienawiść? Nie nienawiść, raczej opór przed manipulacją. To tak widzisz, jak z pretensjami, jakie mam do Microsoftu... Nie chodzi o to, że zrobił program do obróbki zdjęć i edytor textowy, a także WYSIWUG edytor stron html, którego nie wolno używać, tak straszne błędy generuje w kodzie, który tworzy. Chodzi o to - że wmówił ludziom, że wszystko zrobią za jego pomocą. Sami, bez doświadczenia i bez wiedzy.

Idea jest taka: powiedz ludziom, że kupując nasze programy (Microsoftu) zrobią sobie bardzo łatwo wszystko sami: od wizytówki, na skomplikowanych publikacjach i aktywnych stronch www kończąc. A ludzie jak to ludzie - uwierzyli. I teraz widzę te potworki poligraficzno-wydawnicze; te ulotki składane bez ładu i skłądu, te katalogi zrobione chałupniczo, te oferty, które zdradzają wszystko, tylko nie profesjonalizm, te druki krzywe, źle ułożone i nijakie...

Analogicznie nei mam nic przeciwko Photomatixowi, to tylko program przecież. Mam za to straszliwie za złe, że wmawiają ludziom to samo: kup nasz program, a w zamian obiecujemy Ci, że czterem łatwymi suwaczkami wyczarujesz najpiękniejsze HDRy. Bez wiedzy, doświadczenia, bez zastanawiania się nad celowością, bez fatygi i bez żadnego bólu - i tak dalej... Kup, a my zrobimy resztę, nawet nie musisz niczego wiedzieć.

Efekty takiego wmawiania ludziom możesz zobaczyć powyżej - HDR, który ma tak ciemne partie, że nie widać, co tam jest. I definicja, co to jest HDR - wszystko, co jest dziwne, a wyszło spod Photomatixa.

O tak, temu Władco Pixeli jestem stanowczo przeciwny.

A jak Adobe kupi Photo-szmoto? Wszystkim da się zepsuć zdjęcie, PSem też. Co za różnica, że będzie tam więcej narzędzi do zepsucia; dla chętnego nic trudnego, jak chce, to popsuje wszystkim co będzie miał do dyspozycji. A Adobe przynajmniej nie mówi tak: kup se PSa, a zrobisz wszystko bez żadnej wiedzy. Są chciwymi sukinsynami, ale przynajmniej nie wciskają ludziom ciemnoty.
    Ostatnio edytowane przez bombel ; 18-10-2008 o 20:44

Uprawnienia umieszczania postów