Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Gorce

Domyślnie Gorce

Na początek 2 zdjęcia.

1.

2.

bombel
    Gość

Domyślnie

Ooo, doceniam chałupę! Doceniam, bo to jest bardzo dobre zdjęcie, wymagające wbrew pozorom sporo umiejętności.

Ktoś nieświadom mógłby rzec - co tu trudnego do zrobienia - chałupa na górce... Za dużo tu już było takich chałup, kompletnie skopanych, żebym tego nie dostrzegł. Dobre, to zdjęcie jest dobre.

Domyślnie

Dzięki za koment. Tak szczerze, to trochę mam tremę, bo sypnął mi się komputer i te zdjęcia obrabiałem na innym sprzęcie. Musiałem od nowa ręcznie kalibrować monitor (nie najlepszy z resztą) i z tego wszystkiego nie wiem do końca czy to wszystko wyszło tak jak chciałem. Najgorsze jest to, że znowu mnie czeka taka operacja, a jakoś nie lubię takich "zmian". W każdym razie cieszę się że się podoba.

bombel
    Gość

Domyślnie

PO Twoich wcześniejszych zdjęciach widzę, że albo zmieniłeś przyzwyczajenia, albo inaczej widzisz. Wydaje się, że dawniej robiłeś jaśniejsze i zwiewniejsze obrazki. Myślę, że lekkie rozjaśnieni dołu tego zdjęcia z chałupką jest wskazane, choć byłoby lepiej, żebys sam to ocenił.

Z tym, że są to raczej niuanse, a nie poprawki wymagane, żeby w ogóle było znośnie.

Domyślnie

Całkiem ładne

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

jestem pod wrażeniem, jakość obróbki na b.wysokim poziomie> Gratuluje

Obejrzałem również Twoją galerię, jestem zachwycony. Wiem że nie sam sprzęt robi dobre zdjęcia ale zapytam z ciekawości, czym focisz ?
    Pozdrawiam

Domyślnie

dobra dwójeczka ale jedynka "tyż" niezła - na dwójce jednak chałupka stwarza klimat ponadto rozjasnienia na tylnym planie bardzo ładnie sie komponuja z całym zdjeciem

Domyślnie

Kurcze, miałem taką sytuację: Zepsuł mi się komputer (blaszak) więc postanowiłem, na czas wymiany, podłączyc laptopa do normalnego monitora. Skalibrowałem sobie monitorek i obrobiłem te zdjęcia. Teraz jak już mam nowego blaszaka, skalibrowałem sobie to wszystko ponownie... i trochę się to wszystko różni. Tak to jest jak się "wzorcuje" na oko :/ Nie wiem czy teraz mam skalibrowane dobrze, ale faktycznie odrobinę bym rozjaśnił dół zdjęcia z chatką (aczkolwiek na prawdę nie wiele). Pierwsze zdjęcie chyba mi za bardzo wpada w czerwień (mam tu na myśli dół) Czy dobrze widzę??

Zen, zdjęcia robię D50, a obiektywy jakie używałem "tworząc" tą galerię to (już nie używany) 18-50 sigmy , 18-70 nikkor, 70-210 Nikkor i 12-24 Tokina

bombel
    Gość

Domyślnie

Dobrze widzisz, dół jest czerwonawy, a rozjaśnienie dwójki naprawdę niewielkie. Trochę sobie gadamy jak ślepi o kolorach, nie mogąc porównać obrazów 'twarzą w twarz' - ale to, że dostrzegasz czerwonawą dominantę na dole pierwszego dobrze wróży.

Domyślnie

ja nie odbieram tak jedynki ,ładny kolor łaki na dole w kolorze ciemno żółto rdzawej słomy ,trochę rózu jest w PG na niebku ale wydaje sie być naturalny jak dla mnie jest ok.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów