Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Podręcznik

Domyślnie Podręcznik

Witam,
    czy są na rynku, a jak są to jakie polecacie podręczniki do nauki fotografii w studio, chodzi mi głównie o książki pokazujące trochę bardziej zaawansowane podstawy oświetlenia w fotografii ludzi(portret, glamour i cała reszta)

Domyślnie

Michale Freeman. Fotografia Studyjna. Pozycja z 1992 roku, lub nowsze
    Michael Freeman. Fotografia zbliżeniowa, wydane przez National Geographic w cyklu Profesjonalna Fotografia Cyfrowa, 160 stron, 49 zł
    Zapowiada się ciekawie. http://cojestgrane.pl/nowe-ksiazki/ksiazka/1606/
    Tytuły rozdziałów:
    1. Inny świat
    Tutaj m.in. Oświetlenie w mikrofotografii, głębia ostrości - strategie, łączenie punktów ostrości (teoria i studium przypadku - kilku)
    2. Sztuka martwej natury
    Komponowanie, rekwizyty, stylistyka i sceneria, Podstawy aranżacji, martwa natura w szczegółach,Improwizacja oświetlenia, Biżuteria, potrawy, szkło, namioty bezcieniowe, itp. (chyba najbardziej odpowiada fotografii stockowej)
    3. Natura w detalach
    Kolor i wzór, Życie w miniaturze, Minerały, Kamienie szlachetne, Fotografowanie w wodzie, Kwiaty w studiu, Zoo

To tak w skrócie. Książka dosyć ładnie wydana, bogato ilustrowana.

Domyślnie

Hmmm, wygląda ciekawie, aczkolwiek ja poszukuje bardziej podręcznika opisującego fotografie ludzi.

Domyślnie

Poszukaj używanych: Światło w fotografii - Uroda i Wdzięk oraz Bielizna Damska wyd. ArsPolona (około 1995)
    lub: Creative Large Format - People wyd. SinarEdition, choć to dość specyficzna pozycja o wykorzystaniu dużego formatu (łamańca np. sinara) do takiego rodzaju fotografii.

Domyślnie

"Nowe ujecia Scotta Kelby'ego"

Domyślnie

ciekawe, ale tylko ta pierwsza, bo słabo znam angielski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotozwierz Zobacz posta
    Chodzi mi głównie o książki pokazujące trochę bardziej zaawansowane podstawy oświetlenia w fotografii ludzi(portret, glamour i cała reszta)

a co myślicie o tym http://allegro.pl/item463477703_2x_d...eczywisty.html
    Nie jestem ekspertem od zdjęc studyjnych, ale autor tych ksiązek zmarl w 1988 r. Od tego czasu chyba trochę się zmieniło.
    D90+grip / N18-200VR / N35/2 / N85/1,8 / Falcon 8 / SB800
    Mariusz Filanowski - portfolio fotograficzne

Domyślnie

tak, ale drugą książkę napisał chyba jego syn

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów