Szukaj
Witam. POdepne sie jesli pozwolicieTak - kod z kart Sandisk dziala pod warunkiem ze aktywowales go wczesniej z wersja 3.x Ja tak zrobilem i teraz po instalacji LE 4.5 pozwolil mi bez problemu na aktywacje
![]()
Ale mam tez pytanie... Czy jest szansa zeby C1 nie tworzyl sobie foldera CaptureOne w kazdym katalogu ze zdjeciami do jakiego zagladam?? Mam zdjecia posortowane w cala mase katalogow (jak pewnie wiekszosc z nas) i wystarczy ze zagladne do takiego tatalogu poprzez C1, a on sobie w nim od razu tworzy nowy folder o nazwie CaptureOne, w nim siedzi folder o nazwie Cache... i tak w kazdym katalogu... troche to wnerwiajace jest ..Da sie jakos ustawic jeden globalny folder na Cache tak jak to bylo w wersji 3.7 albo w NC NX ??
Drugie pytanie - mam NCNX 1.3.. (legalny - pudelkowy)... jest mozliwosc update do wersji 2.0 czy po prostu musze kupic drugie pudelko z nowawersja ??
Dzieki - pozdrawiam....
D300, D200, S5 PRO, Mamiya RZ67 PRO i 645 PROTL, SB600, S24-70, S70-200, S120-400, N50/1.8, Metz 45CL4, Vivi285
Zapraszam na:www.sps-photo.com i www.photostrada.com
Ale trzeba wyrejestrować czwórkę?
D750
flickr
Czwórke to nie wiem. Ja mialem 3.7 - wyrejestrowalem i po instalacji 4.5 bez problemu mi zlapalo...
D300, D200, S5 PRO, Mamiya RZ67 PRO i 645 PROTL, SB600, S24-70, S70-200, S120-400, N50/1.8, Metz 45CL4, Vivi285
Zapraszam na:www.sps-photo.com i www.photostrada.com
Kurde, ja mam jakiś problem z deaktywajcą kodu dla 3.7.x
Wybieram kod, wciskam deactivate i nic... Wczesniej sie udawało
Kod dalej widnienie, mimo, że niżej w historii jest wyswietlone, ze dzis deaktywowałem kod.
Bezsens jakiś...
-----------
jakoś się udało. pozostaje potestowac tę wersje 4.5....
Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 29-10-2008 o 19:52
No i niestety - znów prawie non stop (nawet jak program nic nie robi) 100% obciążenia procka
Ewidentnie jest to jakiś bug, w wersji 3.7.7 miałem 2-3% obciązenia....
Ciekawe w czym mi przyjdzie wołać nefy z D700, skoro 3.7.7 już nie da rady![]()
kurcze a czy ktoś może napisać jak sprawić aby C1 wyświetlał zgodnie z profilem monitora ?
Chodzi o to ze obrazek inaczej wyglada w C1 a inaczej ten sam w photoshopie
Ostatnio edytowane przez Zibi1970 ; 29-10-2008 o 20:38
Mam prośbę do kogoś bardzo dobrze znającego j. angielski. Pomógłby ktoś mi napisać zapytania do supportu Phase One w sprawie problemu z ciągłym 100% obciążeniem procka w C1 v4 ? Byłbym wdzięczny.
po zainstalowaniu 4.5.1 miałem problem z zawieszaniem się programu przy komunikacie "Out of memory". Phase One zaleciło odinstalować program. Jednak przed odinstalowaniem sprawdzic w menadzerze zadan czy nie pojawia sie tam capture one. zrestartowac komputer. zainstalowac najnowsza wersje - obecnie to 4.5.1
jak to nie pomoze to mozemy do nich pisac. zazwyczaj b.szybko odpowiadaja.
pozdrawiam
W przypadku szczególnie ważnych fotografii, należy zawsze wykonać zdjęcia próbne i sprawdzić obraz, aby uzyskać pewność, że aparat funkcjonuje prawidłowo.
Skontaktuj się z nami