Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Domyślnie C1 v4 PRO i C1 LE 4.5

Cześć,

Może nie wszyscy wiedzą - wczoraj pojawiła się w końcu wersja 4 C1 ze szczepu PRO. W porównaniu z LE jest parę rzeczy - czy wartych różnicy w cenie? Trudno powiedzieć. Na pewno przy dużym przemiale style, korekta winiety (choć nie tak elastyczna, jak w LR / ACR) itp przyspieszą pracę. Dodatkowe rzeczy, typu edytor kolorów, presety kolorów skóry, zabawa lokalnym kontrastem itp itd mogą być przydatne.

Co mnie zawiodło w PRO - po zdjęciu saturacji edytor kolorów nie da się wykorzystać jako mikser kanałów. A przynajmiej mi się nie udało.

Ja jako amator pozostaję przy LE. Nie stać mnie na PRO i jej nie wykorzystam...
    Pusta torba team
    BLOG

Domyślnie

Nie instalujcie tej wersji na razie. Ma problemy ze stabilnością ("Capture One has unexpectedly stopped working", "The given key was not found in the dictionary").
    Czekamy na 4.5.1

Domyślnie

O. Ciekawe. Mi działa cacy.
    Pusta torba team
    BLOG

Domyślnie

(poniżej o caputure one 4, nie PRO)
    u mnie też działa, chociaż rzecywiście taki komunikat wyskakuje, to nie przeszkada w pracy.
    widzę, że w Phase One popracowali trochę nad konwersją do jpeg-a. w poprzedniej wersji do 4.1.2 jpeg-i wychodziły nieostre w porównianiu do podglądu raw-a. w 4.5 jest już lepiej. czy czasem nie przedobrzone? (czyt. prezostrzone w stosuku do podlądu raw-a?). poniżej przykłady raw-a i jpeg-a w powiększeniu 100%. amount 350, radius 0.9, threshold 2.0.

więcej grzechów nie pamiętam, tzn. w trakcie testowania...

p.s. a co dokładnie jest innego (lepszego?) w tej wersji i czemu skok aż do 4.5 z 4.1? może ktoś wie. jakoś nie mogłem się doczytać na stronie phase one.

dzięki

Ostatnio edytowane przez mi-hao ; 17-10-2008 o 00:09 Powód: komunikat u mnie lekko inny niż podany we wpisie wyżej, ale już zgłaszam problem do Phase One, zazwyczaj szybko odpowiadają.
    W przypadku szczególnie ważnych fotografii, należy zawsze wykonać zdjęcia próbne i sprawdzić obraz, aby uzyskać pewność, że aparat funkcjonuje prawidłowo.

Domyślnie

Usuwaliście zdjęcie z browsera za pomocą menu kontekstowego (prawy klawisz na miniaturce i "delete")? Mnie za każdym razem się wykłada.

Cytat Zamieszczone przez mi-hao Zobacz posta
    p.s. a co dokładnie jest innego (lepszego?) w tej wersji i czemu skok aż do 4.5 z 4.1?
    Zniknęła zakładka z aparatem

Chyba większość zmian widzialnych dotyczy wersji PRO i DB.

Domyślnie

Masz rację mcl - się wykłada.... szkoda...

pzdr
    W przypadku szczególnie ważnych fotografii, należy zawsze wykonać zdjęcia próbne i sprawdzić obraz, aby uzyskać pewność, że aparat funkcjonuje prawidłowo.

Domyślnie

Nie przejmujcie się tym, że się wykłada. Też tak miałem. Sprawa jest prosta - na szczęście. Usuń katalog Phase_One z AppData z Twojego katalogu domowego Windows i z Moje Dokumenty\Moje Obrazy CaptureOneLibrary. Stworzy je sobie na nowo i będzie git. Wystarczyło poszukać sekundę na supporcie P1
    Pusta torba team
    BLOG

Domyślnie

czy moze ktos podac linka do sciagniecia C1 LE 4.5. szukam szukam i nie ma.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zibi1970 Zobacz posta
    czy moze ktos podac linka do sciagniecia C1 LE 4.5. szukam szukam i nie ma.
    http://www.phaseone.com/Content/Downloads/CO4.aspx

Cytat Zamieszczone przez miklo
    Wystarczyło poszukać sekundę na supporcie P1
    niby tak, ale nie tego oczekiwałbym od nowej wersji oprogramowania...

pozdrawiam

Domyślnie

mi-hao,

ale to jest link do wersji PRO a ja chciałem do LE

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów