Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Wątek: _|_

bombel
    Gość

Domyślnie

Wypass, lejesz miód na moje skołatane serce. Dzięki za zauważenie, że ja jednak pokazuję swoją wizję, a nie jakość odwzorowania kolorów mojej matrycy.

@ Jerezano, potraktuj to co powiem, jako ciekawostkę, broń boże jako usprawiedliwienie - bo ja się nie chcę usprawiedliwiać. Nie kryję, że obrabiam zdjęcie i obrobione pokazuję, i w związku z tym pokazuję jak ja to widzę, a nie 'jak tam było', i stąd daszek jest taki, a nie inny.

A jeśli idzie o ten daszek - to jest on porosły dwudziestoletnim mchem, w chwili robienia obrazka partiami zeschłym i żółtawym... No i ten most przy baszcie zakręca, i to nawet pod sporym kątem. Z tego ujęcia tego nie widać, ale tak jest. I zauważyłem (na innych zdjęciach stamtąd też), że właśnie od zakrętu te mchy mają nawet inny kolor - są bardziej pomarańczowe. Myślę, że ma to jakiś związek z nasłonecznieniem i wysychaniem tych porostów - na przykład jeden odcinek mostu jest dłużej wystawiony na działanie słońca i ma inny 'kąt rażenia', w związku z czym tam akurat szybciej wysychają roślinki... Możesz to zauważyć, jak się przyglądniesz uważniej.

Ale nawet gdyby ten mech był w rzeczywistości granatowy - podoba mi się właśnie tak, jak go pokazałem i prawdę mówiąc jestem z tego pokazania zadowolony.

Domyślnie

Wiecie co...coś tu nie gra ..Wszyscy ochy i achy,a żeby któryś chociaż cukierka zaproponował...
    Ja proponuję 4*,nie pięć ,bo tam tak nie było...,
    Żartuję......dla mnie bardzo dobre..
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

No przecież bombel mówił, że tak było Mnie ten sposób widzenia niezbyt leży - wygląda to dla mnie trochę tak, jak czarno-białe ślubniaki z zostawioną czerwoną różą. Razi mnie potężny kontrast pomarańczu z tymi morskimi błękitami - mimo iż wygląda interesująco, to jednak nie trafia w mój gust. Fajnie jednak, że Autor zechciał nam pokazać scenę tak jak on ją widział, a nie taką jaką była.

Edit: Ta kropka wygląda na paralotnię z pilotem. Mam rację?

bombel
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez glenio Zobacz posta
    Ta kropka wygląda na paralotnię z pilotem. Mam rację?
    Nie, to orzeł trzymający w szponach wieniec laurowy, cyrkiel i kielnię.

Dobra, żartowałem.

Cyrkiel mu dawno wyleciał.

Też żartowałem. A swoją drogą szczerze mnie zadziwiacie szczegółowością badań - zauważyłem tego orła dopiero po powiększeniu dużej wersji... Na tym zdjęciu ma jakieś 1,75 pixela, ale nie umknął Waszej uwadze. Podziw, naprawdę budzi to mój szczery podziw!

Acha i domyślamsię po sylwetce, że to jakiś drapieżnik - jak sokół zbierający się do nurkowania, z takimi lekko złożonymi ostrymi skrzydłami, a moze to mewa... - ale oczywiście nie potrafię powiedzieć nic innego, jak to, że jakiś ptak.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    ...Dzięki za zauważenie, że ja jednak pokazuję swoją wizję, a nie jakość odwzorowania kolorów mojej matrycy.

poprostu już nie raz i nie dwa o tym mówiłeś...a ja staram się słuchać ludzi...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    Nie, to orzeł trzymający w szponach wieniec laurowy, cyrkiel i kielnię.

Dobra, żartowałem.

Cyrkiel mu dawno wyleciał.
    ale mnie rozbawiles... prawie w glos sie rozesmialem (w pracy )

zeby OT nie robic - podoba mi sie Twoja wizja tamtego miejsca
    I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?

Domyślnie

jak zwykle ciekawe i dobrze zrobione

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

bomb[l]owe!

p.s. Widziales ostatnia panoramke w watku z PKiN?

autograf
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    bomb[l]owe!
    Raczej bomb[_l_]owe!

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    p.s. Widziales ostatnia panoramke w watku z PKiN?
    Chwalipięto daj se większą czcionkę bo nie widać co tam pisze

@Bombel - jedna z najlepszych fot jakie nam tu pokazałeś. Choć mam innego faworyta

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez autograf Zobacz posta
    Raczej bom[_l_]owe!
    A wlasnie, ze nie bo zgubiles 'b'
    Cytat Zamieszczone przez autograf
    Chwalipięto daj se większą czcionkę bo nie widać co tam pisze
    Jaki chwalipieto? i skoro przeczytales to nie jest tak zle, moze bombel tez da rade

EDIT: Odnosze tylko wrazenie, jakby chylilo sie ku prawej stronie [ale moze wrazenie to poteguje mostkoprzejscie ]

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów