Wypass, lejesz miód na moje skołatane serce. Dzięki za zauważenie, że ja jednak pokazuję swoją wizję, a nie jakość odwzorowania kolorów mojej matrycy.
@ Jerezano, potraktuj to co powiem, jako ciekawostkę, broń boże jako usprawiedliwienie - bo ja się nie chcę usprawiedliwiać. Nie kryję, że obrabiam zdjęcie i obrobione pokazuję, i w związku z tym pokazuję jak ja to widzę, a nie 'jak tam było', i stąd daszek jest taki, a nie inny.
A jeśli idzie o ten daszek - to jest on porosły dwudziestoletnim mchem, w chwili robienia obrazka partiami zeschłym i żółtawym... No i ten most przy baszcie zakręca, i to nawet pod sporym kątem. Z tego ujęcia tego nie widać, ale tak jest. I zauważyłem (na innych zdjęciach stamtąd też), że właśnie od zakrętu te mchy mają nawet inny kolor - są bardziej pomarańczowe. Myślę, że ma to jakiś związek z nasłonecznieniem i wysychaniem tych porostów - na przykład jeden odcinek mostu jest dłużej wystawiony na działanie słońca i ma inny 'kąt rażenia', w związku z czym tam akurat szybciej wysychają roślinki... Możesz to zauważyć, jak się przyglądniesz uważniej.
Ale nawet gdyby ten mech był w rzeczywistości granatowy - podoba mi się właśnie tak, jak go pokazałem i prawdę mówiąc jestem z tego pokazania zadowolony.![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami