Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Unhappy Problem z LCD D300

witam serdecznie, mam taki problem z matryca LCD D300, chodzi o to ze na wyswietlaczu, jego wewnetrznej stronie pojawily sie smugi jak by ktos przecieral go tlusta szmatka...aparat jest prawie nowy (ok. 2 000 zdjec), niestety przywieziony zostal z USA, takze gwarancji nie posiada....co mozna zrobic, aby pozbyc sie tych smug nie oddajac go do serwisu?....

Domyślnie

Obym się mylił - ale może być cienko.
    http://telewizor.eu/forum/viewtopic....14daf47a3edf71
    Wyżej to tylko przykład z gugu. Poszukaj w internecie przypadków smużenia monitorów LCD.
    Mam coś takiego w pracowni komputerowej. Monitor smuży od lewego boku do prawie środka ekranu.
    Powiedzieli - matryca.
    Ostatnio edytowane przez amirez ; 15-10-2008 o 18:03
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

W moim 2 miesięcznym body jest to samo . Te smugi są widoczne pod pewnym kątem i zdecydowanie nie są to smugi na panelu a na szybce która ten panel przykrywa . Wygląda na to że po prostu w fabryce używali albo niezbyt czystych szmatek jak przecierali te szybki przed montażem, albo co jest też dość prawdopodobne środek użyty do czyszczenia nie był za dobry. Co ciekawe u mnie takie smużki pojawiły się po około miesiącu użytkowania . Gdy wyświetlacz jest włączony wszystko jest jak najbardziej ok, więc puki co nie popadam w paranoję i nie lecę z tym do serwisu.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 16-10-2008 o 13:06 Powód: ORTO!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amirez Zobacz posta
    Obym się mylił - ale może być cienko.
    http://telewizor.eu/forum/viewtopic....14daf47a3edf71
    Wyżej to tylko przykład z gugu. Poszukaj w internecie przypadków smużenia monitorów LCD.
    Mam coś takiego w pracowni komputerowej. Monitor smuży od lewego boku do prawie środka ekranu.
    Powiedzieli - matryca.
    Wydaje mi się, że kolega nie pisał o smużeniu matrycy wyświetlającej obraz (dało by się to tylko stwierdzić w trybie LV) tylko o upaćkanej szybce pokrywającej ekranik LCD.

Domyślnie

Spoko, u mnie jest to samo (przebieg ok 3 tys.). Jak sie o tym zapomni to nie widać
    D300;N50/1.8;N18-55/3.5-5.6;N80-200/2.8;N300/4;TC N17

Domyślnie

Zgadza sie, kolega 'artko' sie pomylil, chodzi o matryce w D300...

Cytat Zamieszczone przez artko Zobacz posta
    W moim 2 miesięcznym body jest to samo . Te smugi są widoczne pod pewnym kontem i zdecydowanie nie są to smugi na panelu a na szybce która ten panel przykrywa . Wygląda na to że po prostu w fabryce używali albo niezbyt czystych szmatek jak przecierali te szybki przed montażem, albo co jest też dość prawdopodobne środek użyty do czyszczenia nie był za dobry. Co ciekawe u mnie takie smużki pojawiły się po około miesiącu użytkowania . Gdy wyświetlacz jest włączony wszystko jest jak najbardziej ok, więc puki co nie popadam w paranoję i nie lecę z tym do serwisu.
    ........
    Tak, tez sadze ze na szybce przykrywajacej panel, lecz jest to sprawa drazniaca, w tej klasie aparatu slynacego ze swietnego uszczelnienia, tym bardziej ze aparat ma 4 miesiace, a co w sytuacji jakbym chcial sprzedac D300 np. w celu przejscia na format FX....tu rodzi sie maly problem
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 16-10-2008 o 13:06 Powód: proszę nie mnożyć postów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artko Zobacz posta
    Wygląda na to że po prostu w fabryce używali albo niezbyt czystych szmatek jak przecierali te szybki przed montażem, albo co jest też dość prawdopodobne środek użyty do czyszczenia nie był za dobry.
    Naiwnością byłoby sądzić, że w produkcji przemysłowej ktoś siedzi i pucuje coś szmatką.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Mam to samo (przebieg ok. 4 tyś) aparat ma 3 miesiące
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 16-10-2008 o 21:34 Powód: orto.
    Nikon D40 | N18-55 VR | YN460-II | I JESZCZE ROWER |

Domyślnie

Ja mam to w d3 , aparat używany 1 miesiąc .

Domyślnie

Chyba nie mozna tego samodzielnie usunac? Tylko bardzo mnie zastanawia dlaczego tak sie dzieje? Jaki jest powód ze pojawiaja sie takie smugi....

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów