Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Domyślnie Wybory Dziewczyny Eski

Wybory Dziewczyny Eski - klub Pinokio Szczecin
    50 mm, 1.4

1.

2.

3.

4.

autograf
    Gość

Domyślnie

Słabiutko.

autograf
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marta Baranowska Zobacz posta
    kwiczy ten reportaż
    Co robi Marto?

Domyślnie

No dobrze nie jest. Nie będę więc owijał w bawełnę ale postaram się być konstruktywny. Na początek sam zadaj sobie pytanie - co jest dobrego w tych zdjęciach, że warto je pokazać szerszej widowni? Ja widzę to tak:

1. Ciemno, nieostro, ciemno, ciemno.
    2. Trochę jaśniej, ostrość nie tam gdzie być powinna, wyraz twarzy modelki delikatnie mówiąc niezbyt korzystny, rozmyta ręka w kadrze rozprasza uwagę.
    3. Ciemno, ciemno, gdzieś na 4 planie dostrzegam prawdopodobny główny obiekt zdjęcia, który został skutecznie zasłonięty przez pierwsze 3 plany które generalnie tworzą wielki chaos, no i ciemność.
    4. Mimo, że w tle pojawiło się sporo światła nadal ciemno tam gdzie nie powinno, reszta podobnie jak na 3.

Dodatkowo, jak na reportaż to za mało w tym dla mnie reportażu, nie widzę historii, ot kilka przypadkowych zdjęć.

Domyślnie

Dowód na to, że nie sprzęt robi zdjęcia. Taki dobry obiektyw... a zdjęcia kiepskie. A dwójka to katastrofa na miarę Titanica.
    The pięćdziesiąt
    Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.

Domyślnie

Ale nie jest tak źle. O ile w ogóle wystawienie do komentowania pierwszych dwóch kadrów bardzo zastanawia, to przynajmniej na 3 i 4 masz naprawdę ciekawe i niebanalne światło.

Domyślnie

dzięki za uwagi. wychodzi na to ze mam miesiąc na przemyślenia i treningi. a wtedy następna edycja na pewno będzie lepsza.

Domyślnie

4 mi pasi a reszta out
    Contax 645, Zeiss 80mm f/2

Zbanowany
    Miasto
    Lublin | Chodel

Domyślnie

bardzo niebardzo.
    ciemne, nieostre, lapane w dziwnych momentach.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów