Szukaj
Słabiutko.
kwiczy ten reportaż
Put some fun between your legs
-ride a horse
No dobrze nie jest. Nie będę więc owijał w bawełnę ale postaram się być konstruktywny. Na początek sam zadaj sobie pytanie - co jest dobrego w tych zdjęciach, że warto je pokazać szerszej widowni? Ja widzę to tak:
1. Ciemno, nieostro, ciemno, ciemno.
2. Trochę jaśniej, ostrość nie tam gdzie być powinna, wyraz twarzy modelki delikatnie mówiąc niezbyt korzystny, rozmyta ręka w kadrze rozprasza uwagę.
3. Ciemno, ciemno, gdzieś na 4 planie dostrzegam prawdopodobny główny obiekt zdjęcia, który został skutecznie zasłonięty przez pierwsze 3 plany które generalnie tworzą wielki chaos, no i ciemność.
4. Mimo, że w tle pojawiło się sporo światła nadal ciemno tam gdzie nie powinno, reszta podobnie jak na 3.
Dodatkowo, jak na reportaż to za mało w tym dla mnie reportażu, nie widzę historii, ot kilka przypadkowych zdjęć.
Dowód na to, że nie sprzęt robi zdjęcia. Taki dobry obiektyw... a zdjęcia kiepskie. A dwójka to katastrofa na miarę Titanica.
The pięćdziesiąt
Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.
Ale nie jest tak źle. O ile w ogóle wystawienie do komentowania pierwszych dwóch kadrów bardzo zastanawia, to przynajmniej na 3 i 4 masz naprawdę ciekawe i niebanalne światło.
dzięki za uwagi. wychodzi na to ze mam miesiąc na przemyślenia i treningi. a wtedy następna edycja na pewno będzie lepsza.
bardzo niebardzo.
ciemne, nieostre, lapane w dziwnych momentach.
Skontaktuj się z nami