Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Domyślnie Nikkor 17-35 f2.8 do D700

Co sądzicie o tym zestawieniu... ?

Może ktoś posiada taki zestaw i bym mógł podesłać jakieś fotki albo napisać jakieś uwagi :]

Co Wy na to? Opłaca się brać to szkło ? Zależy mi na f2.8 i na szerokim kącie :]
    Sprzedam : Sigme 50 mm f1.4

Domyślnie

ja jestem zadowolony, naprawde bardzo dobre szkło do tego apartu) było już parę wątków na ten temat.

Domyślnie

Również zbieram się z zamiarem zakupu 17-35/2.8
    Do pełnej klatki niestety nie ma zbyt wiele możliwości wiec i wybór łatwiejszy
    opis w fazie przygotowań ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piwkoo Zobacz posta
    Do pełnej klatki niestety nie ma zbyt wiele możliwości wiec i wybór łatwiejszy
    a ciesz sie ,że wybór łatwiejszy z 17-35 na pewno będziesz zadowolony.Mogę zaryzykować i postawić skrzynkę piwa jak się rozczarujesz Ja praktycznie nówkę wyrwałem w okolicach 3600 teraz po wejściu D700 ceny ciut poszły do góry ale naprawdę warto. Już pisałem w innych postach...14-24 może lepszy ( nie miałem okazji pomacać organoleptycznie) ale ma IMHO mniej użyteczny zakres ogniskowychc " na codzień " ,brak możliwości założenia filtrów, ta przednia soczewka....jednak sporo droższy...Pewnie jak bym miał więcej kasy i więcej miejsca w torbie przede wszystkim wybrałbym zestaw 14-24-24-70-70-200 ale to co posiadam...szczegóły w stopce...naprawdę wystarcza...do wszystkiego..no może oprócz makro i "latawców" tak mechanicznych; jak i tych co skrzydłami machają
    Ostatnio edytowane przez cichy70 ; 15-10-2008 o 18:03 Powód: literówki

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piwkoo Zobacz posta
    No ja również marze sobie o tym pięknym szkiełku, ale ostatnio miałem okazje zrobić kilka fotek tym szkłem (nowym przywiezionym z USA) i moim 20-35 i o dziwo moje szkiełko choć leciwe na pełnym otworze jakieś ostrzejsze się wydało, na brzegi jednak wnikliwie nie patrzyłem. Może ktoś odniósł podobne wrażenie i miał okazje wnikliwiej porównać te dwa szkła. 17-35 piękna rzecz w reku i przy oku.
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 03-01-2009 o 23:48

Domyślnie

Jak dla mnie super ostrość już od 2,8
    GO ma bardzo dużą już od pełnej dziurki,do tego możliwość założenia polara to dodatkowy atut.Nie zawiodłem się nigdy na tym szkle,ostre jak brzytwa zdjęcia i bardzo szybki.

Domyślnie

Małe odświeżenie wątku.

Mam w daaaalekich planach przesiadkę na fx. Potrzebny będzie obiektyw do krajobrazu, który zastąpi mi obecne 12-24 z dx`a. W związku z tym pytania - jak wygląda sprawa winiety w przypadku tego obiektywu pod fx? Jak z filtrami - polarem, systemem cokina, szczególnie na 17mm? Może ktoś się wypowiedzieć? (szczególnie mile widziane opinie landszafciarzy)

Domyślnie

nie winietuje. Gorzej z ostrością w rogach, ale przy landszaftach i tak przymykasz sporo, więc i z tym nie będzie problemu.U mnie mam wrażenie że podbija kolory ten słoik. Obecnie mało landszaftów robię, więc landszafciarze używający ww szkła więcej pewnie powiedzą. Jedno tym szkłem krótko przed burzą.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów