Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Domyślnie Który wybrać??

Witam,
    Mam pewien kłopot. Mam zamiar kupić. filtr polaryzacyjny. Do czego on służy to wiem mam także pewne doświadczenie w użytkowaniu filtrów polaryzacyjnych ale jakby to powiedzeć nie najlepszej jakości. Moje propozycje to
    1.
    http://www.allegro.pl/item111506100_...h_q_f_vat.html

2.
    B&W Polaryzacyjny kołowy MRC Slim 67

Wiem że filtry B+W są super extra ale ich cena jest odstraszająca. W związku z czym mam pytanie czy do NORMALNEGO FOTOGRAFOWANIA warto zbierać na tego B+W czy marumi wystarczy??
    D7200 | D50 | S 17-50 | N 18-70 DX | N 50 | S 70-200 |SB 600 |

Domyślnie

A kto powiedział,że Marumi jest zly ????
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

Nie mówie że marumi jest zły ale większość osób na forum pisze żeby brać jak najdroższego polara a najlepiej żeby był to B+W. Ostatecznie dałbym rade uzbierać na B+W nie jest to znowu aż tak duża różnica ale właśnie o to mi chodzi czy dla przeciętneego użytkownika lustrzanki B+W ma sens?? Osobiście bardziej przychylam się do marumi wiadomo tańszy ale jak mam żałować zakupu to już wole mieć tego B+W.

[ Dodano: Sro 21 Cze, 2006 ]
    Tak wiem że B+W są super extra i w ogóle świetne ale czy nie jest to przesadą wydawać 400zł na polara?? ( mowa oczywiście o MRC slim 67mm)
    D7200 | D50 | S 17-50 | N 18-70 DX | N 50 | S 70-200 |SB 600 |

Domyślnie

King,
    Przesadą jest inwestować w drogi polar do kita i tym bardziej fi 67!
    Jak już masz walić pieniądze na b+w to tylko i wyłącznie ze średnicą 77.
    Przemyśl to dobrze radzę
    Pozdrawiam Marcin
    "Zdjęcie można zrobić wszystkim, tylko po co się męczyć skoro jest Nikon "
    "Oby piękno miało moc wzbudzania dobra..."

Domyślnie

Jak już masz walić pieniądze na b+w to tylko i wyłącznie ze średnicą 77. Przemyśl to dobrze radzę
    dokladnie tak, jak pisze MzMarcin, + redukcja z 77 na 67, wiekszosc "pozadanych" obiektywow ma srednice 77mm, wiec jesli kiedys zmienisz obiektyw na wiekszy nie bedziesz musial zmieniac rowniez filtra.

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

imho kupowanie b+w jest bez sensu...jeśli nie masz kasy to marumi jest świetnym wyborem, a jesli masz kasę, to wal w heliopana
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Question

Cytat Zamieszczone przez ALF Zobacz posta
    imho kupowanie b+w jest bez sensu...jeśli nie masz kasy to marumi jest świetnym wyborem, a jesli masz kasę, to wal w heliopana

czemu..?

pozdrawiam

m
    :::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::
    :: wedding photography [http://looanah.com] ::
    :::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::

Domyślnie

Valdek_Tychy ja twierdze, że w porównaniu do B+W MRC Marumi jest zły. Piszę to z pozycji kogoś kto miał do czynienia z wyżej wymienionymi filtrami. Marumi w kwestii pracyzji wykonania to nieporozumienie. Do tego dochodzi kwestia taka, że gdy zechcesz sprzedać używany filtr Marumi to nikt nawet na niego nie spojrzy i albo sprzedasz za psie pieniadze albo nie sprzedasz wogóle.
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

bo jak chcesz mieć dobry filtr za stosunkowo normalne pieniądze, to filtry marumi są w zupełności wystarczające, a jeśli chcesz mieć super jakość i stać cię na wydanie większej kasy, to warto zainwestować w heliopana SH PMC...a b+w to gdzieś po środku z jakością i ceną...
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów