Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Samotne drzewo cd.

Witam
    Wczoraj znów byłem w miejscu gdzie rośnie to drzewko.

Ocencie!

Pentax *istDS

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

starałem się tak pstryknąć zdjęcie aby się wam podobało.
    I tu popełniłeś pierwszy i najważniejszy błąd - nie rób zdjęć pod publikę, nie licz na aplauz. W pejzażu masz bardzo szerokie pole do popisu. Widzę, że jest w Tobie pewne zacięcie, pomimo negatywnych komentarzy przy poprzednich pracach starasz się i dążysz do przejścia na wyższy poziom. Fotografia to sztuka patrzenia na świat a nie sztuka patrzenia na gusta ludzi i dopasowywanie do nich swoich zdjęć tak by pod fotografią widniały same "och i ach".
    I jeżeli chcesz coś osiągnąć to zacznij zapoznawać się z teorią sztuki - ciekawe jest to co budzi pewne kontrowersje - w jednych zachwyt w innych negatywne odczucia...
    Zdjęcie takie sobie - średniak, przeciętny...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ek Zobacz posta
    I tu popełniłeś pierwszy i najważniejszy błąd - nie rób zdjęć pod publikę, nie licz na aplauz. W pejzażu masz bardzo szerokie pole do popisu. Widzę, że jest w Tobie pewne zacięcie, pomimo negatywnych komentarzy przy poprzednich pracach starasz się i dążysz do przejścia na wyższy poziom. Fotografia to sztuka patrzenia na świat a nie sztuka patrzenia na gusta ludzi i dopasowywanie do nich swoich zdjęć tak by pod fotografią widniały same "och i ach".
    I jeżeli chcesz coś osiągnąć to zacznij zapoznawać się z teorią sztuki - ciekawe jest to co budzi pewne kontrowersje - w jednych zachwyt w innych negatywne odczucia...
    Zdjęcie takie sobie - średniak, przeciętny...
    Własne zdanie - na tym forum to złe! Zdjęcia pod publikę - złe!

O co w tym wszystkim chodzi?
    Pentax *istDS

bombel
    Gość

Domyślnie

Sorry David, wiem, że nie czytasz moich postów, ale zobacz sobie co o tym wszystkim sądzić. Chciałem temu gościowi pomóc, i wbrew temu, co uważasz, nie jestem ci przeciwny...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    Sorry David, wiem, że nie czytasz moich postów, ale zobacz sobie co o tym wszystkim sądzić. Chciałem temu gościowi pomóc, i wbrew temu, co uważasz, nie jestem ci przeciwny...
    Czytałem to Bomblu. Święta prawda co tam napisałeś. Świetny tekst, potrafisz nietylko robic zdjęcia, umiesz tez pisać tak niesamowite odpowiedzi!

SZACUN!

P.S. Właśnie jadę w plener, zobaczymy co dziś utrzasnę! W sumie to poszukuję żółtych, czerwonych i złocistych barw jesieni.
    Pentax *istDS

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

Właśnie jadę w plener, zobaczymy co dziś utrzasnę! W sumie to poszukuję żółtych, czerwonych i złocistych barw jesieni.
    Powodzenia !!! ja wczoraj zrobiłem objazd województwa i nawet aparatu nie udało mi się wyjąć z torby...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ek Zobacz posta
    Powodzenia !!! ja wczoraj zrobiłem objazd województwa i nawet aparatu nie udało mi się wyjąć z torby...
    Ja miałem większego pecha...

Pewnie myślicie, że nie było widoków... Były! Na rowerze 10 km przejechałem, było pięknie, czerwienie, purpury, żółcie, zielenie... Ach coś pięknego, sięgam do plecaka po aparat włączam... Komunikat: No card! Spełnienie moich najgorszych koszmarów...

Zawsze zdjęcia do kompa zgrywałem przez kabelek USB, nawet karty nie wyciągałem, jakiś tydzien temu kupiłem sobie czytnik dziewiętnastu rodzajów kart, przez kilka dni pamiętałem o tym, ale wczoraj wyjąłem i kartę XD i CF z aparatu i włożyłem do czytnika... KOSZMAR... Zapomniałem o nich!
    Pentax *istDS

Domyślnie

"sięgam do plecaka po aparat włączam... Komunikat: No card! Spełnienie moich najgorszych koszmarów..."

Ja raz aku zapomnialem...
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seeker Zobacz posta
    "sięgam do plecaka po aparat włączam... Komunikat: No card! Spełnienie moich najgorszych koszmarów..."

Ja raz aku zapomnialem...
    Podobny przypadek
    Pentax *istDS

Domyślnie

jak dla mnie trochę bez wyrazu, nieco blade... ogólnie trochę nudno
    Mamiya + Sony

Uprawnienia umieszczania postów