Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Domyślnie fotografia tipsów, pędzelków, cążków :)

Pytanie jak w temacie. Fotografia na potrzeby studia kosmetycznego. Z tipsami i dłońmi dam radę. Natomiast zapytania pojawia się w przypadku fotografowania pojemniczków z żelami, pędzelków, cążków i pilniczków... Wszystko ma być na białym tle. Jaki sprzęt i akcesoria mogą być przydatne? Jedna sabinka z parasolką, jakieś brystole do odbijania światła wystarczą...? Zdjęcia na potrzeby katalogu. Plan mam taki. Pędzelki i wszystkie gadżety do obrabiania paznokci fotografowane z góry na białym tle (z jednej strony SB800 z parasolką, z drugiej jakiś wielki brystol do odbijania i wyrównania). Ma to sens ? Robił ktoś z Was coś takiego ?

przekopałem forum i nic podobnego nie znalazłem...

Domyślnie

Raczej namiot bezcieniowy.

Domyślnie

to jasne, że namiot bezcieniowy jest idealnym rozwiązaniem. A jeśli namiotu nie ma ?

Domyślnie

Namiot bezcieniowy wcale nie jest idealnym rozwiązaniem - daje bardzo równomiernie oświetlenie i w przypadku jasnych, błyszczących obiektów wychodzi straszna mdławica.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Namiot bezcieniowy wcale nie jest idealnym rozwiązaniem - daje bardzo równomiernie oświetlenie i w przypadku jasnych, błyszczących obiektów wychodzi straszna mdławica.
    a co sądzisz o tym moim pomyśle - lampa + brystol do odbijania światła i białe tło ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    a co sądzisz o tym moim pomyśle - lampa + brystol do odbijania światła i białe tło ?
    Chyba specjalnie innej opcji nie ma, bo zestaw oświetleniowy masz niezbyt rozbudowany. Możesz ew. nie kombinować i ustawić parasolkę tak, by łupała z tyłu, prostopadle na obiekt, możliwie blisko osi obiektyw-obiekt.

Domyślnie

stół bezcieniowy?

Domyślnie

w ramach testów zrobiłem takie coś. Jedynie biała kartka na której leży lekarstwo i lampa z parasolką. Myślę ze jak dołożę z drugiej strony solidny brystol by wyeliminować cienie powinno być O.K.

pozwoliłem sobie na szybko coś pokazać - wywyłany NEF i zmniejszony. Zero korekcji.

Domyślnie

ja bym trzaskal na bialym bristolu przykrytym szybą. Ze swiatlem musisz pokombinowac bo nie wiem czym dysponujesz..., ale generalnie poszukaj sobie jak foci sie kieliszki i zastosuj mniej wiecej to samo.
    2x D750 | 2x MB-D16 | SB-800 | SB-900 | N24-70/2.8 | N80-200/2.8 AF-S

Domyślnie

właśnie się zaczytuję w wątku...
    dysponuję D80, T 28-75/2.8, SB800, parasolką, statyw, chęci :P

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów