Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Dziwy Mazowsza

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Ok. to Ty jesteś autorem zdjęć i wiesz lepiej jak było. My, możemy tylko pisać co wynika z tego co widzimy. Oglądający foty, pomyślą sobie tak albo inaczej. Ciekawe co napiszą? Moja opinia już została tu i podana i przedyskutowana. Poczekamy na inne wypowiedzi. Wszak ja slajdów zrobiłem może z 500 może nawet nie i to jeszcze w czasach ORWO.
    Sprzęt, nawet słaby, nie powinien być problemem. Problem to światło, drugi plan i wyczucie chwili.
    http://www.fotolook.pl/main.php/v/fjerzy/

Domyślnie

Ależ po co to mówienie o tym jak było. Czy fotografia ma przedstawiać wszystko z maksymalną dawką realizmu? Nie mam zamiaru się oczywiście porównywać, ale weźmy prace np. Andrzeja Dragana. Nikt mi nie powie, że to co widzę na jego portretach to jest "to co było", a mimo to fotografie te robią ogromne wrażenie, a niektórym się nawet (o zgrozo! ) podobają.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez glenio Zobacz posta
    Ależ po co to mówienie o tym jak było. Czy fotografia ma przedstawiać wszystko z maksymalną dawką realizmu? Nie mam zamiaru się oczywiście porównywać, ale weźmy prace np. Andrzeja Dragana. Nikt mi nie powie, że to co widzę na jego portretach to jest "to co było", a mimo to fotografie te robią ogromne wrażenie, a niektórym się nawet (o zgrozo! ) podobają.
    Ponieważ "nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu" co sam zauważasz, nie będę polemizował dalej. Proszę przeczytaj tylko mój pierwszy wpis, tam nie było mowy, że "zupa ma być niesłona" tylko, "że jest za słona".
    Sprzęt, nawet słaby, nie powinien być problemem. Problem to światło, drugi plan i wyczucie chwili.
    http://www.fotolook.pl/main.php/v/fjerzy/

Domyślnie

W porządku - chciałem tylko żebyś wskazał szczegółowiej co uważasz za podkręcone, ale jeśli nie chcesz - rozumiem - Twoja wola.
    W swojej odpowiedzi odniosłem się do tych słów:
    Cytat Zamieszczone przez fjerzy Zobacz posta
    Ok. to Ty jesteś autorem zdjęć i wiesz lepiej jak było.
    Najwyraźniej się nie zrozumieliśmy, a Tobie pewnie chodziło o owe mieszanie suwakami - ja zrozumiałem to jako "Ok. to Ty jesteś autorem zdjęć i wiesz lepiej jak wyglądał ten cmentarz wtedy i wtedy".

No dobrze - porozmawialiśmy sobie o kolorach, ale to nie jedyny element fotografii - jest jeszcze kadr, kompozycja. Z chęcią zapoznam się z uwagami dotyczącymi także tych kwestii. Choć oczywiście tematu kolorów w żaden sposób nie zamykam - po prostu mi się tak podoba.

Domyślnie

Dla mnie, kolorystyka oddaje klimat - ciekawie, nostalgicznie, pażdziernikowo ...
    Pozdrawiam, Grzegorz.

Domyślnie

Może i październikowo - choć zdjęcie robione późną zimą.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów