Szukaj
Czy ta ciemna tonacja i słabe nasycenie kolorów (np. na 2.), to celowy zabieg?
W 3. i 5. kadr wydaje się przypadkowy.
a ja jestem na tak, cala seria mi sie bardzo podoba, kolory tez imho na +
F65, N24-70/2,8, 50/1,8, SamYang 85/1,4, S150-500, SB600, D700, MB-D10
D50&DELTA , N18-70 - żony
tak - to celowy zabieg - zresztą PSa tu niewiele. Jedynie lekka desaturacja, lekki kontrast. Uważam ze cukierkowy kolor na cmentarzu się średnio sprawdza. Czy przypadkowe kadry...? Hmm..przez wizjer spoglądałem podczas pracy - dość długo :P
Długie spoglądanie nie świadczy o tym, że kadry muszą być dobre, czy przynajmniej staranne. Długie spoglądanie świadczy tylko o tym, że Ci się nie spieszyło.
Seria jest miła, nie przeczę - choć gdybym miało oceniać kadry, to faktycznie mnie na kolana nie rzuciły. Choć niektóre są lepsze niż inne...
Ale doceniam, że Autor się długo starał.![]()
Podoba mi się "jedynka", chociaż wolałbym większe kontrasty na płycie nagrobnej.
"Dwójka" chaotyczna, nie znajduję punktu zaczepienia.
"Trójka" podoba mi się najbardziej, widzę tu staranną pracę autora nad wpasowaniem łuku w prostokąt.
"Czwórka" mało wyrazista, trzeba się doszukiwać tematu.
Ostatnie mogłoby być wyrównane u góry dokładniej.
Krzysztof Paszkiewicz
Ależ ja nie stwierdziłem ze są dobre. Jedynie pokreśliłem, iż nie są przypadkowe, jak wcześniej zasugerowano
Czy są dobre oceniacie Wy. Ja przedstawiłem jedynie swój punkt widzenia. Na kolejną wizytę zabiorę coś więcej niż tylko 35mmMoże kadry będą ciekawsze
A jak zobaczyłem komentarz bombla - pomyślałem że obróbce się dostanieA może się dostanie... who knows :P
Bez przesady z tym dostawaniem się, naprawdę już niedługo dzieci będą mną straszyć...
Jeśli ktoś wykazuje kompletny brak zrozumienia, że obróbka to bardzo istotny element tworzenia zdjęcia, a wystawiając obrazek jeszcze to podkreśla, jakby to była jakaś zasługa, że nieobrobione - to wtedy wkraczam i tłumaczę. Albo jak ktoś nie wie, co może zrobić, albo inny usiłuje szczytowo głupio tłumaczyć, że 'tam tak naprawdę było' - włączam się delikatnie i tłumaczę.
Bo tak naprawdę, jest ze mnie człowiek gołębiego doprawdy serca.
Ale nie potrzebuję tłumaczyć komuś, kto jak Ty obrabia, ma jakąś wizję i tą wizję prezentuje. Czasem mogę podyskutować, czy i do jakiego stopnia mi się podoba, czy się z taką wizją zgadzam, czy może widziałbym to inaczej - ale żeby obróbce miało się dostać? Nie, nie, to raczej nie...
NO chyba, że ktoś uważa że obrabia i prezentuje autorskie podejście, a tak naprawdę pokazuje efekty działania takiego czy innego plugina... Z tym, że tu na szczęście taka ewentualność nie zachodzi.
Nr 2 mi pasuje, chociaż wszystko jak dla mnie za ciemno.
D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw
pierwsze, trzecie czy drugie
nie wiem które bardziej mi się podoba![]()
Skontaktuj się z nami