Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Battery Pack - GRIP - do D70S

Witam,
    Zamierzam dokupić do swojej D70S gripa, w związku z czym mam kilka pytań:
    1. Czy rzeczywiście jest to takie dobre rozwiązanie?
    2. O ile mniej więcej wydłuża czas pracy aparatu?
    3. Czy mogę wstawić do niego razem dwa różne aku (oryginalny Nikona oraz tańszy odpowiednik), czy z każdego będzie tak samo pobierana energia i czy brzydko mówiąc nie spieprzy się któryś z tego powodu?
    4. Czy kupić samego GRIPA czy razem z nowym kompletem aku?
    Bardzo proszę o wszelkie wskazówki związane z zakupem GRIPA.
    Nikon D7100 + NIKON NIKKOR AF-S 17-55 f/2.8 + Nikon D70S + NIKON NIKKOR 18-105

Domyślnie

nie ten dział

1. poprawia znacznie uchwyt
    2. o wartośc 2 akumulatora
    3. mozna, ja mam i sobie chwale
    4. jak wolisz i na ile masz funduszy

pozdro

Domyślnie

Miałem gripa do D70s (nie mylić z gripem do D70) więc mogę coś napisać.
    1. Dużo wygodniej się go trzyma to prawda, ale ten kabelek odstający z boku niestety jest niewygodny i przeszkadza.
    2. Praktycznie powinien działać 2x dłużej, ale sam grip też pobiera trochę prądu, więc rzeczywistości jest trochę krócej.
    3. Nic nie powinno się spiep..... Używałem oryginała i zamiennika, ale ze względu na słabą jakość tego drugiego kupiłem 2 szt. oryginała.
    4.W ostateczności możesz kupić (chyba) 6 paluszków, które zastąpią ci 2 En-el3.

Domyślnie

Dzięki wielkie za informacje... chyba zdecyduje się na samego gripa, a skoro można do niego wsadzić dodatkowo kilka paluszków, to eneloopy powinny spisać się doskonale
    Nikon D7100 + NIKON NIKKOR AF-S 17-55 f/2.8 + Nikon D70S + NIKON NIKKOR 18-105

Domyślnie

Mini21 ma rację z tym kabelkiem. Przeszkadza, ale ja go nie podpinałem i było OK.
    pozdr.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

zaraz zaraz. Skoro nie podpinales kabelka, to w jaki sposob body porozumiewalo sie z gripem? Czy po prostu nie uzywales guzika spustu na gripie?

Mini21 - czym rozni sie grip do D70 od gripa do D70s?
    Elektryczna klamka od Tippmana zasilona powietrzem o wysokim ciśnieniu, służąca do robienia siniaków w okolicach głowy. A do tego jakiśtam Nikon do dokumentowania dzieła zniszczenia.

Domyślnie

Grip do D70 ma inny kabelek (taki mniej sztywny) i chyba nie ma możliwości "podpisania" pionowego spustu.
    Body bez kabelka działa, nie działa tylko pionowy spust.

Domyślnie

Rożnica pomiędzy gripami D70 a D70s jest taka : spust w gripie do D70 komunikuje sie poprzez podczerwieni ( jak pilot ) i spust jest jednostopniowy = wciskamy spust i pstryk zdjecie, a grip od D70s komunikuje sie za pomoca gniazda do węzyka czyli mamy grip ze spustem dwustopniowym ( do polowy lapiemy ostrosc, do konca - zrobimy zdjecie. )

pozdrawiam
    D7200

Domyślnie

był wielki temat o gripie do D70s polecam przeczytać
    Fuji S5 PRO || Delta ND200S || D70s || Delta ND70s || F80 || N18-200VR || N28-100 || SB-800 ||

Uprawnienia umieszczania postów