Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 47

Wątek: D200

Domyślnie

co do prądożerności to tez ci sie przyda kupno drugiego. mi czasem jeden nie starcza na jedną sesje a robie glownie portrety. Albo zapomne naladowac i na nastepny dzien lipa. (300-400 zdjec na jednym ladowaniu, w porownania do pentaxa ktory to (wdlg danych mego kolegi co ma 10d) robi ich 2000 na jednym ladowaniu)

a 50tka to super szkielko. W prawdzie nie do konca wiadomo do czego sie nadaje, ale odkad je sprzedalem to za nim tesknie. a i portrety ladne nim wychodzą.

a do portretow przydalby ci sie tez dłuższy koniec niz 50 mm , imho

Domyślnie

Po długotrwałych rozterkach, analizach, poszukiwaniach....
    Padło na Tamiego

Tamron 17-50 mm f/2.8 SP Di II XR LD ASL IF

Temat uważam za zamknięty.
    Bardzo dziękuję za poświęcony czas.

Jak już będę miał komplecik w swoich rękach i jakieś fotki uda się zrobić - oczywiście, nie omieszkam się pochwalić.

Pozdrawiam wszystkich!
    ps. lampa w przyszłym miesiącyu

Domyślnie

podepnę swoje pytanie w sprawie d200 do tego wątku

mianowicie czy jest możliwość wgrania polskiego języka menu z poziomu naszego peceta ? poprzez zwyczajny update ?

i drugie pytanko: wiem, że D200 nie posiada trybu auto, pożyczając aparat albo w potrzebie strzelenia szybkiej fotki trochę to kłopotliwe. czy chociaż tryb P się uchował? przyznam że nie mogę nigdzie znalezc tej informacji.

Domyślnie

Tryb P sie uchował ale nie powiedział bym az tak ze to zwykly program

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krisowy Zobacz posta
    i drugie pytanko: wiem, że D200 nie posiada trybu auto, pożyczając aparat albo w potrzebie strzelenia szybkiej fotki trochę to kłopotliwe. czy chociaż tryb P się uchował? przyznam że nie mogę nigdzie znalezc tej informacji.
    Przeczytaj instrukcję, czytanie naprawdę nie boli.

Co do pierwszego pytania to nie ma takiej możliwości.

Domyślnie

Witajcie,

Musze Wam opowiedziec o tym, co mnie spotkalo bo w szoku jestem…
    Oczywiście – opowiesc – wersja skrocona…
    Od jakiegos czasu pstrykalem sobie zdjęcia kompakcikiem fuji’k s5700
    Az tu nagle info od rodzinki zza granicy – wysylamy Ci sprzecik, D200 to będzie!
    No to szkok i od razu mobilizacja – jaki obiektyw?
    Efekty mobilizacji – wybrałem dzieki Waszej pomocy Tamrona 17-50mm/2.8
    I czekalem na aparacik
    Nie potraficie sobie wyobrazic mojego zdziwienia jak otworzyłem przesylke a tam…
    Fuji’k S5 Pro ;> rodzinka chyba ewidentnie się nie zna :P
    No i w ten sposób zamiast posiadaczem Nikona stalem się posiadaczem Fuji’ka na korpusie obiecanego D200…
    I co Wy na to? Czy ten sprzet jest wart uwagi?

Domyślnie

Ten sprzęt to praktycznie kopia D200.
    Ma tylko (według wielu) lepsze kolory, ale za to tylko 3 kl/s (czy jakoś tak).
    No i baterie do Fuji są sporo droższe.

Domyślnie

mini21, wspomnij jeszcze o matrycy, chyba najwazniejszej i najwiekszej roznicy...

Domyślnie

Witam
    Niedługo zbliża się gwiazdka. Rodzice obiecali mi jakiś aparat do nauki robienia zdjęć, a ja chciałbym robić zdjęcia jak moi koledzy skaczą na rowerach. Potrzebuje szerokokątnego obiektywu i polecają mi sigme 10-20, bo nie jest bardzo droga. Mój tata ma Nikona D200, czy ten obiektyw będzie działał z tym aparatem. Proszę o pomoc w tej kwestii, bo chciałbym wybrać obiektyw bez wiedzy taty i nie chce go o to pytać,żeby była niespodzianka.

Dziękuje za odpowiedź
    Kuba

Domyślnie

Dzieciak Sigma 10-20mm jak najbardziej do tego typu fotek ,
    Nikon D200 bez problemu będzie działać z tą Sigmą

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów