ja podlaczajac przez kabel usb spalilem dwie plyty glowne, tylko byl to D80 ale zyje do dzis.
Szukaj
ja podlaczajac przez kabel usb spalilem dwie plyty glowne, tylko byl to D80 ale zyje do dzis.
D300 + MBD10 + D80 + MBD80 + F 85/1,4 + N AF 50/1,8D + N AF-s 35/1,8 + N AF 24/2,8 [bez D] + N 70-300VR + N 18-70 + SB 600
no i w taki sposób opinie się weryfikują bardzo szybko
wiem - po moim kompakciku - że mi zawsze (podkreślmy to słowo) jeden komplet nie wystarczył :P a wręcz dwa czasami się kończyły i poszukiwałem jakiegoś kiosku z paluchami![]()
D200 to fajna skrzynka. Co do szkła to kup lepiej Tamrona 17-50/2,8. Na początek wystarczy. Co do ciemnych pomieszczeń to kup eSBecje 800.
Drugi akumulator w 200-ce jest tak samo potrzebny jak karta w aparacie. MUSISZ GO MIEĆ!
Pozdrawiam
analog,analog,cyfra,szkła,lampy & dobre rady
tak jak poprzednicy - lepiej zamiast 28-75 (choć to rewelacyjne szkło) zakup sobie 17-50 - akurat masz szerszy kąt niż przy 28-75, obraz niemal tak samo ostry jak przy 28-75. Do tego - jeżeli chodzi o wnętrza, to obowiązkowo lampę - jak już, to sb-800, bowiem zawsze mieć lepiej trochę więcej mocy, niż mniej. Akku to co najmniej dwa, żeby też nie był nigdy zaskoczony. Kilka dobrych kart (ja używam lexara pro, nie mam na co narzekać) i możne cykać zdjęcia.
Nie mam co prawda d300, ale to bardzo podobne modele, więc co nieco mogę doradzić (przedtem miałem d80, więc ten miał większe wymagania niż d300)
Albercik wie lepiej...
d300...N70-200 VRII + N:35-50-85 f/1.8 i reszta dupereli,
No dobrze, zatem:
Tamron 17-50mm / 2.8
Nikkor 50mm / 1.8
na początek??
Pierwszy - argumentuje to tym, że będzie w miarę uniwersalnym szkłem do nauki...
Drugi - argumentuje to tym, że chciałbym od początku pracować z jakąś stałką...
Na twoim miejscu 50 bym sobie darował.
Ten zakres dla DX naprawdę nie jest niczym rewelacyjnym.
Poszukaj lepiej używanej 28mm, czy 30mm.
Jeśli zaczynasz z lustrem, to najpierw pójdź do jakiegoś dobrego sklepu gdzie możesz przetestowac szkło, tą 50-tką nie podniecałbym się tak bo to po cropie 75 mm, czyli końcówka T 28-75 który chcesz nabyc, co do Tamiego to radzę go sobie sprawdzic bo jeśli przyjdzie Ci ochota na krajobraz, to będziesz pluł w brode że dałeś 1200 za szkło które jest za wąskie.
D700 16,17-35,35
Witajcie,
Musze Wam opowiedziec o tym, co mnie spotkalo bo w szoku jestem…
Oczywiście – opowiesc – wersja skrocona…
Od jakiegos czasu pstrykalem sobie zdjęcia kompakcikiem fuji’k s5700
Az tu nagle info od rodzinki zza granicy – wysylamy Ci sprzecik, D200 to będzie!
No to szkok i od razu mobilizacja – jaki obiektyw?
Efekty mobilizacji – wybrałem dzieki Waszej pomocy Tamrona 17-50mm/2.8
I czekalem na aparacik
Nie potraficie sobie wyobrazic mojego zdziwienia jak otworzyłem przesylke a tam…
Fuji’k S5 Pro ;> rodzinka chyba ewidentnie się nie zna :P
No i w ten sposób zamiast posiadaczem Nikona stalem się posiadaczem Fuji’ka na korpusie obiecanego D200…
I co Wy na to? Czy ten sprzet jest wart uwagi?
Skontaktuj się z nami