Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 49 z 49

Domyślnie

przydałby się AF-S 12-200 f1,2 co? najlepiej za 1499pln
    Boxing is like Christmas - it's better to give than to receive

Domyślnie

pyetya trafiłeś w sedno
    D300 + S 10-20 | T 17-50 2.8 | T 90 2.8 | S 70-200 2.8 | SB-800 | SB-600 | Cokin Hitech 0.6 1.2 |
    LowePro CompuTrekker AW
    http://submit.shutterstock.com/?ref=64681- zarabiaj na zdjęciach!

Domyślnie Koniec dyskusji

Od wczoraj mam ten obiektyw.
    Pogoda ostatnio mało fotogeniczna, ale chociaż może jakąś gazetę w domu na ścianie pofotografuję, żeby było o czym gaworzyć na forum...

Paweł
    Fiat Lux

Domyślnie

Mam od okolo miesiaca i chwale sobie w tej cenie warte grzechu szklo

Domyślnie

to może i ja się dołącze do rozmowy.
    Panowie, który obiektyw warto wybrać kitowego Nikkora 18-70DX, czy Tamron SP AF 17-50 mm F2.8 XR Di-II LD Aspherical.

Wiem, że zdarzają się "kiepskie" modele Tamrona, ale czy kupić kita czy tamrona w ciemno zamawiać w sklepie online

Wiem, że już parę razy było na forum i wybó¶ zależy też od tego do czego będę używał. Chodzi mi głównie z amatorskie wykorzystanie. Od czasu do czasu jakiś ślubik, koncerty, sport itp.

Domyślnie

Zeby nie zakładać nowego wątku spytam tutaj. W najbliższym czasie będę zamieniał mojego kita na coś lepszego no i właśnie to coś to miał być tytułowy Tamron, tylko że po ostatniej lekturze tego forum i kilku innych nie jestem już taki pewien. Tzn. Wiem że to super szkło ale jak się trafi dobry egzemplarz, a ostanio trzeba przebrać między 5-8 sztuk żeby trafić ten super. Ponieważ nie bardzo mam możliość przebierania (w grę wchodzi sprzedaż wysyłkowa) to obawiam się, że z odsyłaniem może mi zejść do jesieni. I w związku z tym moje pytanie:
    Czy znacie jakiś godnych zaufania sprzedawców którzy przed wysłaniem do klienta sami sprawdzają dany egzemplarz i ryzyko trafienia tego złego jest jak najmniejsza, czy ewentualnie możecie polecić coś innego o podobnych paramatrach tj. zakres ogniskowych 17-50 i światło 2.8 w cenie do 1500 zł ?
    prawie wszystko o microstockach
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Nie obawiaj się tak, ja też się bałem kupowac w ciemno Tamrona 28-75, ale zamówiłem, dostałem go i jestem zadowolony. Trafił mi się dobry egzemplarz.

Domyślnie

Po przetestowaniu 5 Tamronów 17-50 zedcydowałem się zostać z KIT-em. Wszystkie przy 50mm trafiały w punkt dokładnie, lecz przy 17mm wszystkie miały problemy, im dalej obiektu na który nastawiona była ostrość tym gorzej. Z 2-3m ostrość ostawiona była ok.20-25cm przed obiektem.
    NIKON D80 + KIT

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów