co za pomysl umieszczac zdjecia na lycosie ..
www.imageshack.us ..
tak samo jak Niedzwiedz czekam na tokine .. oby wyszla wogole![]()
Szukaj
co za pomysl umieszczac zdjecia na lycosie ..
www.imageshack.us ..
tak samo jak Niedzwiedz czekam na tokine .. oby wyszla wogole![]()
puszka, krotkie zoomy, stalki, sabina, sol, tequilla, cytryna, slingshot 300
tymczasowe rozwiązanie, bo:Zamieszczone przez tumiwisizm
nie przyjmuje plików cięższych niż 1,5MB. poza tym nie wiem czy zauważyłeś, że foto z imageshack podlinkowane są wyblakłe i mniej ostre, dopiero zapis na hdd i oglądanie stamtąd pozwala obejrzeć foto w prawidłowym nasyceniu kolorów i o prawidłowej ostrości.Zamieszczone przez tumiwisizm
ale spoko, zmniejsze foto do 1,5MB i wrzuce, tyle, że straci na jakości. nie mam niestety oryginałów w nefie.
pozdrawiam, IT
IT, mozesz sie zainteresowac kontem na yoyo.pl albo piwko.pl ..
nie maja limitow transferowych .. dzialaja szybko.
tylko od kilku dni yoyo. ma chyba konserwacje
puszka, krotkie zoomy, stalki, sabina, sol, tequilla, cytryna, slingshot 300
Powiedzcie dlaczego czekacie na Tokinę?
Analogowe wersje - słynny klasyk ATX 270 proII i jej nastepca - topowa ATX 280 pro mialy na forum raczej kiepskie notowania w porównaniu do Tamrona 28-75/2,8 (poza dużo lepszą budową mechaniczną), tak jak ATX 820 pro (80-200/2,Cool w porównaniu do Sigmy 70-200/2,8.
Dlaczego miałoby być innaczej z Tokiną ATX 16-50/2,8DX czy zapowiadaną również ATX 50-135/2,8?
Tokina poza wspaniałą mechaniką NIGDY specjalnie nadzwyczajnymi właściwościami optycznymi się nie wyróżniała. Żeby nie być posądzonym o stronniczość powiem ze bylem zagorzalym zwolennikiem obiektywów tej firmy - używalem i używam Tokin (mam ATX 235pro, ATX 270proII, ATX 820proII) z analogowymi korpusami F90X i F70 (coraz rzadziej niestety).
Obiektywy Tokiny zapewniaja dość dobrą (ale nie nadzwyczajną) jakość optyczną przy intensywnym używaniu przez wiele lat i dlatego byly niezwykle popularne wśród polskich (czesto niezbyt zamoznych) profesjonalistów.
Pozdrawiam:
Andrzej
Smurf - np. powiedzmy ja nie bardzo wierzę w szeroki kąt z Tamrona. 28-75 to był być może owszem - wypadek przy pracy (nie wiem, nie miałem, nie bawiłem się), ale już 17-35 nie ma najlepszej opinii, a 11-18 uważany jest za najgorszą ultrę do cyfry, optycznie zdecydowanie ustępującą Tokinie i Sigmie.
tumiwisizm, wyjdzie wyjdze po wrazeniach z 12-24 naprawde przekonalem sie do tej firmy
Smurf, zmuszony potrzebami oddalem sigme 20mm i zakupilem zooma 12-24 to jest naprawde fajne szklo o dobrej jakosci moze nie w calym zakresie jak bym sobie tego zyczyl ale na 12 i18 mm jest bardzo dobrze , porownywalnie jak do sigmy 20mm , a budowa perfekcyjna zadziwil mnie FTM (nazewnictwo canona) gdzie mozna kiedy sie chce przeostrzyc recznie pewnie nie nowosc w zoomach ale w stalakch nikona czegos tekiego niema (w stalkach 20,35,50,85).
acha i jeszcze jedno producenci sa swiadomi ze era cyfrakow szybko weryfikuje ich produkty jak cos sie okaze mydlane na f2,8 to szybko sadnie chec zakupu tego szkla.
popatrzcie canon wypuscil 17-55 2,8 IS (taaak to fajny pomysl) jest lpeszy niz canonowe stalki ktore mnie interesuja (20,35,50) , tamron wypuscil szklo 17-50 ktore dogania tego canona (zjada elki 24-70 i 28-70) wiec tokina tez pracuje by szklo dosiegala tzw standardu jakosci optycznej (sigma 17-50 tez jest niezla ale juz nie tak i CA duze). poprostu rynek wymaga coraz wiekszej jakosci a latwosc przeprowadzania testow przez uzytkownikow i Internet to potezne narzedzie promowania produktu. sukces 28-75 to testy na cyfrowkach i internet.....
d700 d3 14-24 28 35 50 85 135
tokina miała bdb szkła 20-35...obie wersje, ciemna i jasna mają całkiem dobrą i nieźle ocenianą optykę...
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
Masz rację - całkiem dobrą, ale nie rewelacyjną. Mam tą jaśniejszą - 2,8Zamieszczone przez ALF
![]()
Pozdrawiam:
Andrzej
Smurf, za rewelację cza bulić...i to po nikkorowsku![]()
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
Czy wiecie moze, gdzie w Krakowie można kupić tamrona 17-50? Szukałem w sieci, ale nic nie znalazłem.
Skontaktuj się z nami