Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Domyślnie UV - OCHRONA do 24-70/2,8

Własnie sobie sprawiłem wspomnany obiektyw. Po cichu zaczynam nim się bawić, sprawdzać. Chcę kupić jakąś ochronę na przednia soczewkę. Wiem, że opinie są podzielone co do zasadności uzywania filtrów UV. Test na Optycznych różnie był postrzegany, ale moją uwagę zwróciło Marumi WPC, bo niby ma najlepszą transmisje widzialnego widma. Często tez jest polecany przez forumowiczów. Skoro nie zalezy mi zbytnio na eliminacji promieniowania UV, to chyba dobry wybór, co?
    D70s + D300 + D700 + D750 + S 14-24/2,8 + S35/1,4 + N50/1,8 + N24-70/2,8 + N70-200/2,8 VRII + SB-800 + SB-900 + Zenit 122 + SLIK PX RO 500D

Domyślnie

Ale czego właściwie oczekujesz? Czytałeś o tym na forum. Wiesz, że są dwie szkoły odnośnie filtrów UV. Czytałeś o tych "testach" optycznych. Wiesz, że niektórzy polecają Marumi, inni B&W, jeszcze inni Heliopany, a optyczni super-hiper-Hoya. Więc czego jeszcze oczekujesz? Ktoś ma za ciebie dokonać wyboru? Zamówić, kupić i ci dać do ręki? A może jeszcze go na szkło nakręcić?
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jolania Zobacz posta
    [...]to chyba dobry wybór, co?
    Dobry, kupuj.

P.S.
    Jacku nie irytuj sie tak w piekny sobotni dzien
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    Ale czego właściwie oczekujesz? Czytałeś o tym na forum. Wiesz, że są dwie szkoły odnośnie filtrów UV. Czytałeś o tych "testach" optycznych. Wiesz, że niektórzy polecają Marumi, inni B&W, jeszcze inni Heliopany, a optyczni super-hiper-Hoya. Więc czego jeszcze oczekujesz? Ktoś ma za ciebie dokonać wyboru? Zamówić, kupić i ci dać do ręki? A może jeszcze go na szkło nakręcić?
    Wątek stary jak świat, Jacku. Liczyłem, na odpowiedż w stylu Swidra. Czasam człowiek jest prawie zdecydowany i tylko trzeba mu małego potwierdzenia jego przypuszczeń. Jeśli nawet Marumi nie jest Twoim faworytem, mogłeś o tym napisać
    Usuń ten wątek. Pozdarwiam
    D70s + D300 + D700 + D750 + S 14-24/2,8 + S35/1,4 + N50/1,8 + N24-70/2,8 + N70-200/2,8 VRII + SB-800 + SB-900 + Zenit 122 + SLIK PX RO 500D

Domyślnie

Kupiłem Heliopana i wszystko gra.

Domyślnie

To ja moze przewrotnie. Nikon NC

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 124miko Zobacz posta
    Kupiłem Heliopana i wszystko gra.
    Ale roznica w cenie miedzy Heliopanem a Marumi jest delikatnie mowiac znaczaca. Imo Marumi ma najlepszy stosunek cena/jakosc.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Tylko z calym szacunkiem, ale jaki sens ma kupowanie swietnego optycznie obiektywu i psucie go srednim filtrem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta
    Tylko z calym szacunkiem, ale jaki sens ma kupowanie swietnego optycznie obiektywu i psucie go srednim filtrem.
    a nawet psucie najlepszym filtrem!
    Ostatnio edytowane przez Marek ; 11-10-2008 o 23:40

Domyślnie

Bywaja momenty, ze lepiej popsuc bardzo dobrym niz miec popsuty obiektw

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów