Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Domyślnie Sandisk Ultra II czy Cheetah x80

Kolega szuka odpowiedniej karty Compact Flash dla Nikona D70, którą warto polecić zakładając że robi fotki seryjne...?

Domyślnie

Mam Ultrę II i działa bardzo dobrze Cheetah'a nie używałem niestety.
    Pozdrawiam Piotr

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Za to ja mam i spisuje sie wyśmienicie 1 gb

Domyślnie Ciekawe info o wydajności kart...

Witam
    Przesyłam ciekawy link z informacjami na temat wydajności kart pamięci z konkretnymi modelami aparatów.

D70
    http://www.robgalbraith.com/bins/mul...?cid=6007-6816

D200
    http://www.robgalbraith.com/bins/mul...?cid=6007-8197

Myślę że niezła propozycja to karta Transcend 2GB 120X (Predkość zapisu JPEG 6.864MB/sec Predkość zapisu NEF 7.759MB/sec)

CENA NA ALLEGRO TO OKOŁO 220zł

Domyślnie

Transcend
    Nikon nie aprobuje kart tej firmy, ja bym raczej odradzał. Najpewenij i najbezpieczniej (ale pewnie nie najtaniej) bedzie kupic sandiska. do d70 nie ma co kupowac czegos szybszego niz ULTRA II
    D70|18-70|70-300|50|ZENIT TTL|HELIOS 55/2|

Domyślnie Dlaczego nie Trenscend ???

Dlaczego sądzisz że Nikon ( D70 ) nie aprobuje kart Transcend. Wegług Nikona tylko karty Sandisk, Lexar, Hitachi, Microdrive sa w 100% kompatybilne. Ale przecież inne karty też działają i to całkiem nieżle ( KingSton, Cheetach itp.)

Na stronie producenta można sprawdzić czy dana karta jest kompatybilna z danym urządzeniem czy nie.
    http://www.transcendusa.com/Support/Search/index.asp

Poza tym jeśli te karty nie były by kompatybilne z Nikonem to dlaczego zajeły wysokie miejsca wydajności np z D200 (testy w serwisie powiązanym z dpreveiw i Steves Digicams wiec wiedzą co piszą)

Znasz może jakieś konkretne przypadki aby coś nie grało z Nikonami?? Czy jest to może jakiś odosobniony przypadek a może zasłyszane opinie w stylu "znajony znajomego miał problem"

Domyślnie

Tony Montana, czyzbys mial i uzywal transcenda, skoro tak zaciekle bronisz??? nie uzywalem tej karty, ale w moim mniemaniu odradzam. np. kingston dziala niezle, ale przeszukaj forum, to zobaczysz ile raz byly z nimi problemy...skoro nikon podaje liste kart zalecanych to po coś to robi. jak żywasz innej i cos ci sie spiórkuje albo stracisz fotki, to jest tylko twoja sprawa. ja tylko kolego wyrazam swoja opinie: sandisk, bo: jest neizawodny, szybki, solidny.
    esioletz, wybierze sobie sam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kwasik
    ale przeszukaj forum, to zobaczysz ile raz byly z nimi problemy...
    Właśnie, właśnie kwasik bądź tak miły i zapodaj choć z jeden wątek bo przeszkukiwałem juz forum pod kątem Transcenda i nic mi nie wykazało - a też jestem zainteresowany zakupem tej karty, oraz problemami jakie sprawia.

Pozdrawiam
    Gobi
    D3x l N70-200 l N28-70 l N14-24 l N60 l .......... itd.

Domyślnie

pisalem o problemach z kingstonami:
    jakbys wpisal w szukaju "kingston" to bys znalazl:

1 watek z brzegu:
    http://forum.nikon.org.pl/viewtopic....light=kingston

Test foto-kurier (oczwiscie oni moga byc "gorsi" od Steve'a
    SanDisk Ultra II...................3.01...............3.39 MB/s
    Transcend ..........................3.03................2.83 MB/s
    Olek E-300 d-70

Na forum o transcendzie nie znajdziecie nic, prawdopodobnie bardzo malo osob go uzwa. Ciekawe dlaczego, skoro taki szybki i dobry??

Domyślnie

Oki, zrozumiałem że chodzi o T. - rano jeszcze jest
    Ten test chyba trochę leciwy jest ale oczywiście nie twierdzę, że jest "lewy"
    A dlaczego mało ludzi używa T. - IMO stosunkowo od niedawna jest dostępny w PL a i ludziska są pazerne na zane marki i podatne na reklamę
    D3x l N70-200 l N28-70 l N14-24 l N60 l .......... itd.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów