Szukaj
W zasadzie dobre zdjęcie... Moje jedno małe zastrzeżenie... ciut niżej i żeby któreś oko było w mocnym punkcie (lewe oko modelki jest praktycznie w centrum kadru), z resztą to jest dość względne... ładny bokeh![]()
Nikonów DWÓCH i trochę szkła
Jamochłon w fotografii to taki stwór który chłonie wszystkie obrazy jak leci
jak dla mnie spoko.
D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....
Zdjęcie raczej takie sobie. Wrzuć kolejne, to może coś się da więcej przekazać. Przede wszystkiem rzuca się w oczy grymas modelki. Mina niby uśmiechnięta, ale albo cień, albo jednak jakaś sztuczność, spowodowały, że zdjęcie odbieram własnie jako "grymaśne", a nie "uśmiechnięte". Fajne kolorki tła za to. Kurtka jak kurtka..., sweter, perełki, ... troszkę to wszystko pocięte w skrawki i wrzucone w jeden róg.
Mi również nie odpowiada trochę mina modelki doktorze Brown. Natomiast na plus zaliczyłbym tło. Tło mi się podoba.
The pięćdziesiąt
Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.
Po zobaczeniu tego zdjęcia miałem minę jak dziewczyna z niej
Megazordon - bokeh fajny, to fakt.
Co tam pan, panie emet_b rozmazał? 85/1.4 czy 1.8 ?
mnie sie nie podoba rozklad cieni na oczach i pod nosem mina tez malo ciekawa ... "rob to zdjecie w koncu i daj mi juz spokoj"
co do miny to macie racje, jednak to było jedyne z 11 zdjęć na którym Justyna nie "suszyła zębów" , a na tym mi zależało więc na nie padło.
Zdjęcia robione podczas testów 85/1.8-szkło warte grzechu
Na życzenie jeszcze jedno, choć kadr dość przypadkowy.
"Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek
Na dwójeczce widzę kompletnie inną, piękną młodą damę. Uchwyconą z lepszej perspektywy i z o wiele bardziej naturalnym uśmiechem. Tak tę dziewczynę fotografować się powinno - a kadr tylko do wymiany. Oczywiście ułożenie głowy i elementy ubioru może nie najlepsze, ale całościowo o niebo inne wrażenie. Wyobraź sobie tę fotę, na kanapie w pastelowym otoczeniu i ciepłym oświetleniu. No, romantyczka pełną gębą! Chlaśnij ją od góry do kwadratu i będzie super fotka (mimo drobnych braków).
Z trójki domyślam się czemu nie chciałeś pokazywać pełnego uśmiechu, ale bokeh to do ideału ma jeszcze kawałek.
Widać, że modelka ma potencjał, ale umiejętność wykorzystania go, należy do obojga - fotografa i modelki. Na dwójeczce widać, że da się dziewczynę pięknie sfotografować.
PS. Na trójce z kolei masz zaje...sienny kadr - super! Tak wybrać z każdego zdjęcia najlepsze i skleić....
Dziękuje Ci mOSAd, za tak obszerną wypowiedź, przywracasz wiarę w to, że na tym forum są jeszcze ludzie, którzy chcą pisać o zdjęciach a nie porównywać jedno z drugim...
Troszkę przez weekend trenowaliśmy z Justyną i pewnie za parę chwil ukaże się nowy wątek do którego serdecznie Cię (i pozostałych oczywiście też) zapraszam!
"Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek
Skontaktuj się z nami